spot_img


Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut, cu 4,3%, un ritm crescut față de cel din decembrie, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

În decembrie 2018, comparativ cu decembrie 2017, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 2,9%, scrie Profit.ro. În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a crescut atât față de luna precedentă cu 4% cât și față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 4,3%.
De asemenea,  afacerile au avansat datorită creșterii din industria extractivă (+13,8%) și din industria prelucrătoare (+4%). ”Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+6,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+5,7%), industria bunurilor de capital (+4,6%), industria energetică (+1,6%) și industria bunurilor de uz curent (+0,4%), se arată în comunicat. În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creșterii industriei prelucrătoare (+12%) și industriei extractive (+6%), potrivit susei citate.





















RELATED ARTICLES