spot_img
AcasăEconomieFonduri europene de 388 milioane de euro pentru județele riverane Dunării


Fonduri europene de 388 milioane de euro pentru județele riverane Dunării

Judeţele riverane Dunării au posibilitatea să acceseze fonduri europene în valoare de 388 de milioane de euro pentru proiecte din diferite domenii, în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), autorităţile centrale demarând organizarea unor seminarii în teritoriu pentru promovarea oportunităţilor de finanţare.

Cele 12 judeţe din România care sunt riverane Dunării pot acccesa fonduri europene în valoare de 388 de milioane de euro, a declarat, marţi, la Galaţi, Ionuţ Sandu, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la un seminar privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

„Scopul acestui seminar este acela de a populariza oportunităţile de finanţare pe care toate programele operaţionale le oferă pentru judeţe riverane Dunării. Pentru cele 12 judeţe româneşti riverane Dunării există 388 de milioane de euro disponibili pentru a fi accesaţi şi folosiţi în proiecte de creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi rezidenţiale, pentru valorificarea patrimoniului culural, pentru revitalizare urbană, modernizare drumuri judeţene şi  pentru dezvoltarea turismului. Acest buget poate fi accesat pentru proiecte a căror implementare trebuie finalizată până pe 31 decembrie 2023”, a spus Sandu.

La rândul său, coordonatorul naţional SUERD, Radu Gorincioi, a afirmat că seminarul de la Galaţi este cel de-al doilea de acest fel, după cel de la Călăraşi, iar în continuare, până la sfârşitul primăverii anului viitor vor fi organizate astfel de evimente în toate cele 12 judeţe riverane Dunării pentru a revitaliza discuţiile cu factorii de decizie locali.

„Problematica variază de la judeţ, la judeţ…dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea mobilităţii pe Dunăre, asigurarea unei mai bune gestionări logistice intermodale, dar şi dezvoltarea turismului, a obiectielor turistice, a pachetelor de integrare turistică pentru atragerea turistilor în regiune, mai sunt şi problemele de mediu, de actualitate majoră şi cred că le putem pune împreună în cadrul acelor proiecte pe care vrem să le dezvoltăm”, a spus Gorincioi.

Autorităţile locale din Galați au vorbit despre interesul în accesarea de fonduri europene pentru proiecte cum ar fi consolidarea falezei Dunării din Galaţi, dezvoltarea turismului şi modernizarea şoselei de centură a municipiului Galaţi pentru o mai bună legătură cu portul şi Republica Moldova













RELATED ARTICLES