spot_img
AcasăEconomieStudiu CATALYST - Ce își doresc candidații de la job-ul la care...


Studiu CATALYST – Ce își doresc candidații de la job-ul la care aplică

Salariul motivant, beneficiile consistente şi mediul de lucru plăcut sunt motivele principale pentru care candidaţii aplică la job-uri. Potrivit celui mai recent studiu realizat de Catalyst, pe primul loc în topul criteriilor luate în considerare în alegerea unui loc de muncă se află în continuare pachetul salarial oferit, criteriu care a marcat o creştere de 19 procente faţă de anul trecut.

În urma realizării cercetării „Cei mai doriţi angajatori”, Catalyst a ajuns la concluzia că, pentru majoritatea candidaților (59,07% dintre respondenţi), salariul şi beneficiile salariale sunt importante în alegerea unui loc de muncă. Pe următoarele poziţii, ca importanţă în topul criteriilor care îi determină să aplice pentru poziţiile anunţate de companii se află mediul de lucru prietenos (37,4%), oportunităţile de promovare (26,64%), dar și siguranţa locului de muncă (26,48%), urmată de programul flexibil (21,24%), buna reputaţie a companiei (20,83%), programele de instruire (17,33%) și, nu în ultimul rând, de oportunităţile de a ocupa poziţii peste hotare (14,47%).

Potrivit Alexandrei Stancu, talent attraction & employer branding coordinator în cadrul Catalyst România, „Deşi pachetul salarial este pricipalul criteriu în alegerea angajatorului, să fie bine plătit este doar al treilea obiectiv profesional al celor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Atmosfera de lucru plăcută a urcat pe locul al doilea în topul criteriilor, iar acest lucru se datorează în mare măsură şi faptului că angajatorii investesc din ce în ce mai mult în realizarea de spaţii de lucru creative şi dinamice, precum şi în oferirea de opţiuni distractive pentru reîncărcarea bateriilor în timpul petrecut la job”.

Studiul mai relevă și faptul că, deși multe companii se plâng că nu găsesc candidaţii potriviţi pentru poziţiile pe care le au libere, pe de altă parte, sunt mulți care nici măcar nu aplică – sau nu iau în serios – ofertele de pe piaţa muncii.

Reamintim aici și cele mai recente date ale biroului european de statistică Eurostat, care arată că aproape 10% din angajaţii români au percepţia că sunt supracalificaţi pentru postul pe care îl ocupă, iar cei care cred că au mai multe abilităţi decât sunt necesare pentru jobul pe care îl au sunt absolvenţii de facultate.

Studiul „Cei mai doriţi angajatori”, realizat de Catalyst, a ajuns la a 11-a ediţie. Datele au fost colectate prin intermediul unui chestionar online completat în perioada martie – mai de aproape 11.000 de respondenţi.






















RELATED ARTICLES