spot_img
AcasăPoliticăFostul soț al Olguței Vasilescu, numit prim-vicepreședinte ASF


Fostul soț al Olguței Vasilescu, numit prim-vicepreședinte ASF

Leonardo Badea, peședintele comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților, a fost votat în plenul reunit al Parlamentului, alături de Ovidiu Wlassopol (ex-soțul Olguței Vasilescu), în funcțiile de președinte respectiv prim-vicepreședinte a Autorității de Supraveghere Financiară.

În plenul reunit al Parlamentului, pentru Leonardo Badea au votat 321 de parlamentari, iar 38 s-au opus, în timp ce pe Ovidiu Wlassopol l-au susținut 338 de parlamentari, iar 21 au votat împotriva numirii acestuia.  Votat în comisii cu doar două abțineri, Badea a anunțat care vor fi prioritățile mandatului său: „Îmi propun menținerea stabilității sistemului. Vreau reguli noi, moderne, adecvate și ferme. Este nevoie de reglementare pentru a proteja consumatorul. Susținerea dezvoltării celor trei piețe este un alt obiectiv. Vrem să ne aliniem, de asemenea, la legislația europeană prin cele mai bune practici. Al cincilea obiectiv este să întărim credibilitatea și imaginea ASF. Nu în ultimul rând, vom merge pe o supraveghere bazată pe risc, vrem să fim proactivi.”

Badea este profesor la Universitatea din Târgoviște și n-are experiență în mediul financiar decât la nivel teoretic, ținând cursuri despre piața de capital. Președintele ASF trebuie să aibă, potrivit legii, o experiență de minimum 8 ani în domeniul financiar.

De partea cealaltă, Wlassopol a fost în trecut jurnalist la tabloidul Libertatea unde a și cunoscut-o pe Olguța Vasilescu, redactor la același cotidian, cu care s-a însurat ulterior. În ultimul timp ocupa funcția de consilier al lui Mircea Ursache, vicepreședinte ASF, responsabil cu piața de capital. Potrivit ziare.com, Wlassopol a mai fost redactor la Jurnalul Național și reporter la Pro TV, pentru ca după aceea să fie consilier pe la CNVM și ASF în perioada 2007 – 2017.  Anul trecut, cei doi au divorțat, după 14 ani de căsnicie.





















RELATED ARTICLES