spot_img
AcasăPoliticăIohannis a promulgat legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale


Iohannis a promulgat legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi cele două legi ale bugetelor, declarând de asemenea că își menține totuși obiecțiile referitoare la modul cum a fost construit bugetul pe 2017 și a cerut Guvernului responsabilitate, anunță News.ro.

Șeful statului a criticat Guvernul pentru modul cum a prevăzut veniturile și cheltuielile din bugetul pentru anul acesta.

„Am făcut o analiză aprofundată a bugetului, care a confirmat tot ce am spus şi data trecută. Veniturile sunt supraapreciate, cheltuielile sunt prevăzute în sume foarte mari, creşterea bugetară este prevăzută de 14%, fără a se explica cum se ajunge la această creştere fenomenală. Totuşi, am promulgat bugetul de stat, cât şi bugetul asigurărilor sociale. Ţara are nevoie de buget, iar Guvernul care s-a angajat să execute acest buget are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru. Pentru Guvern am un mesaj simplu: în cursul acestui exerciţiu bugetar cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate şi responsabilitate”.

Premierul Sorin Grindeanu a atras atenția că măsurile din programul de guvernare sunt puse sub semnul întrebării din cauza întârzierii cu care a fost promulgat bugetul pentru 2017. Totodată, Grindeanu a adăugat că această întârziere va afecta nu doar ministerele, ci și autoritățile județene și pe cele locale.

”Vreau să vă mulţumesc pentru faptul că vă continuaţi activitatea, deşi bugetul întârzie în a fi promulgat. Din păcate, faptul că dumneavoastră şi noi am reuşit în timp record să venim cu un buget care să ţină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi le-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Mai mult decât atât, acele măsuri noi pe care le-am luat şi pe care le aveam în programul de guvernare sunt puse, datorită nepromulgării bugetului însă, sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri”, a declarat premierul la începutul şedinţei de Guvern din această dimineață.













RELATED ARTICLES