spot_img
AcasăPoliticăLegea salarizării unitare a fost promulgată de către președintele Iohannis


Legea salarizării unitare a fost promulgată de către președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 28 iunie, decretul de promulgare al Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Preşedintele avertizează însă că legea ar trebui să rezolve problemele salariale din sectorul bugetar, fără să creeze altele. La rândul său, Liviu Dragnea a precizat că este o mare satisfacţie şi că apreciază că preşedintele a promulgat Legea, în ciuda presiunilor publice.

„Pentru mine este o mare satisfacţie şi apreciez foarte mult faptul că preşedintele Iohannis in ciuda tuturor presiunilor publice a promulgat această lege care este o lege aşteptată de milioane de români şi care va fi implementată de guvernul condus de Mihai Tudose Este o veste foarte  bună pentru toată lumea”, a precizat Liviu Dragnea.

Preşedintele a declarat că susţine necesitatea de creştere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor, fiind evident „faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechităţile şi disfuncţionalităţile salariale”.

„În acelaşi timp, Preşedintele României susţine necesitatea unei creşteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivaţiile adecvate şi performanţele necesare din partea tuturor beneficiarilor”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Preşedintele subliniază, însă, că Legea salarizării în sectorul bugetar este un proiect asumat, la nivel guvernamental şi parlamentar, de către Partidul Social Democrat, ca parte esenţială a programului de guvernare al actualei coaliţii politice.













RELATED ARTICLES