spot_img
AcasăPoliticăMiniștrii guvernului Grindeanu au depus cereri de retragere a demisiilor


Miniștrii guvernului Grindeanu au depus cereri de retragere a demisiilor

Dintre cei 27 de membri ai Guvernului, 20 au depus joi cereri pentru retragerea demisiei, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, citată de News.ro.

Purtătorul de cuvânt a meționat faptul că demisiile sunt irevocabile din momentul în care se ia act de ele, conform articolului 6 al Legii 90 privin organizarea și funcționarea Guvernului.

„În toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Când cabinetul şi Secretariatul General al Guvernului dau un număr de înregistrare a acestor documente, întreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?”, a declarat Petrescu.

Oficialul Guvernului a atras atenția de asemenea asupra greșelilor gramaticale prezente în cererile depuse de către miniștri.

„Se spune aşa în acel text: Având în vedere retragerea încrederii acordate unui cabinet (…) până la depunerea jurământului de către membri noului guvern pentru a nu bloca activitatea de conducere generală a administarţiei publice, având în veder că preşedintele României nu a luat act de demisia subsemantului şi nu a declarat vacanta funcţia de membru al guvernului, îmi retrag demisia înaintată la SGG (…) în vederea asigurării stabilităţii guvernului precum şi a gestionării şi îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice. (…) Demisia a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest. Consider că vacantarea funcţiei de membru a guvernului – membru al guvernului ar fi trebuit să scrie – ”, a spus Alina Petrescu precizând faptul că în acest moment toate actele necesare pentru administararea treburilor publice pot fi îndeplinite şi gestionate în situaţia dată.

„Demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunearea ei dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii”, arată articolul citat de purtătorul de cuvânt al Executivului.





















RELATED ARTICLES