spot_img
AcasăPoliticăMiniştrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au dat demisiile


Miniştrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au dat demisiile

Miniştrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au demisionat, deşi „toată lumea” din Comitetul Executiv le-a cerut să nu demisioneze, a anunţat, joi seară, președintele PSD Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului.

„Au fost discuţii destul de profunde în care s-a discutat despre programul de guvernare, despre situaţia celor două colege şi despre faptul că PSD nu doreşte ca instituţii care nu ar trebui să aibă influenţă să influenţe remanierile guvernamentale. Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece, după ce ele au anunţat la începutul şedinţei  că s-au hotărât să demisioneze. După toate orele de discuţie, în care toată lumea le-a cerut să rămână, au fost întrebate încă o dată li şi-au menţiunt decizia de a menţiona. Nu vor să pună sub semnul întrebării actul guvernării”, a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape şase ore.

Premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproşeze celor două. El a mai susţinut că „nu a fost un război, nu este un câştigător”.

„Atât Sevil, cât şi Rovana au venit la mine după ce au primit citaţiile la DNA să îşi dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproşez (…) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental”, a spus premierul Tudose.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a spus că decizia sa privind demisia era luată, nu la cald, ci după ce a cumpănit, ea spunând că este nevinovată, dar că aceasta este cea mai bună hotărâre pentru partid.

„Mi-am prezentat poziţia în cadrul forului de conducere, am spus clar că am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit. (….) Nu am renunţat la demisie şi nu mă joc, sunt fermă în momentul în care iau o decizie. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor şi să îi rog pe toţi cei care sunt de bună credinţă să înţeleagă gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne rămâne”,  a declarat Rovana Plumb, la finalul şedinţei CEx.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Executiv al PSD, că a luat decizia încă de miercuri, şi-a păstrat-o şi şi-a susţinut-o.

„Mulţumesc membrilor CEx pentru toată susţinerea din această seară. Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o ieri şi mi-am susţinut-o”, a declarat vicepremierul demisionar, la finalul CEx.

Dragnea a anunţat că şi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a demisionat deşi a avut o susţinere serioasă în cadrul Comitetului Executiv Naţional. El l-a prezentat pe Cuc drept un tânăr capabil.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD în cadrul căruia şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru, că le mulţumeşte colegilor pentru susţinere şi că nu vrea să comenteze mai mult.

 

”Am luat decizia, mi-am menţinut decizia şi în cadrul CExN-ului. Mulţumesc tuturor colegilor pentru susţinere, dar asta e decizia pe care am luat-o (…) Asta este decizia pe care am luat-o şi nu mai comentez”, a declarat Răzvan Cuc la finalul şedinţei de Comitet Executiv Naţional al PSD.

Se vechiculează deja primele nume pentru înlocuirea miniştrilor care ar urma să fie remaniaţi. Potrivit unor surse, locul lui Sevil Shhaideh de la Dezvoltare urmează să fie luat de vicepremierul Marcel Ciolacu, unul dintre apropiaţii lui Dragnea, dar aflat într-o relaţie strânsă şi cu Tudose. De asemenea, Marius Nica ar putea să o înlocuiască pe Rovana Plumb la Misterul Fondurilor Europene, iar Gabriel Vlase ar urma să ocupe portofoliul de la Transporturi.





















RELATED ARTICLES