spot_img
AcasăPoliticăȘase lucruri mai puțin cunoscute despre Parlamentul European


Șase lucruri mai puțin cunoscute despre Parlamentul European

  1. Uniunea Europeanã are 24 de limbi oficiale, iar toate sesiunile de dezbatere ale Parlamentului European sunt traduse în toate aceste limbi?
  2. Parlamentul European, alãturi de Comisia Europeanã, reprezintã cei mai mari angajatori pe plan mondial de interpreţi şi traducãtori. Aproximativ o treime din personalul Parlamentului European – 1500 de persoane – lucreazã la traducerea documentelor şi la interpretarea speaker-ilor în cadrul dezbaterilor sau întâlnirilor?
  3. Datoritã creşterii puterilor legislative ale deputaţilor europeni, în Parlamentul European existã nu mai puţin de 4,322 lobbyisti cu acces în Parlament, reprezentând 1,699 de organizaţii?
  4. Parlamentul European este singura instituție a Uniunii Europene care a fost premiatã cu certificatul Environmental Management Scheme (EMAS) pentru utilizarea eficientă a energiei, apei și a hârtiei. O inovație, într-una din clădirile din Bruxelles ale Parlamentului, este instalarea unui colector de apã de ploaie de 145,000 litri, folosit pentru toalete?
  5. Doar în patru state membre UE (Belgia, Luxemburg, Cipru şi Grecia) este obligatoriu sã votezi la alegerile europarlamentare?
  6. Înainte de iunie 2009, deputaţii europeni câştigau echivalentul salariului parlamentarilor naţionali, ceea ce a creat o discrepanţa uriaşã între salariile deputaţilor din statele estice şi statele vestice ale Uniunii Europene? O revizuire a condus la decizia ca deputaţii sã fie plãtiţi echivalentul a 38,5% din salariul unui judecãtor de la Curtea Europeanã de Justiţie. Prin urmare, un deputat câştigã în prezent 91,980 € pe an.




















RELATED ARTICLES