spot_img
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în mai


Afacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în mai

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ca serie brută, cu 3,9%, ritm scăzut faţă de cel din luna precedentă, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În aprilie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ca serie brută, cu 7,1%, scrie News.ro. În martie, afacerile au avansat cu 8,4%.

Avansul, pe serie brută, s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3%.

În 2018, faţă de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut faţă de cel din anul precedent.


RELATED ARTICLES