COMUNICAT DE PRESĂ – Alexandrion Group România încheie un parteneriat cu Synergy Group

0
92
COMUNICAT DE PRESĂ - Alexandrion Group România încheie un parteneriat cu Synergy Group


București, 26 noiembrie 2015–Alexandrion Grup, liderul pieței producătorilor de băuturi spirtoase din România, anunță semnarea unui parteneriat cu Synergy Group, principalul producător de băuturi spirtoase din Rusia, prin care va aduce noi branduri de vodkă pe piața locală. Printre acestea se numără Beluga, una dintre cele mai cunoscute mărci de vodkă la nivel mondial. Parteneriatul vizează, pentru început, vânzarea produselor pe două piețe cheie – România și Republica Moldova.

“Ne bucurăm să anunțăm extinderea portofoliului nostru de băuturi și avem convingerea că acest parteneriat ne va ajuta să ne consolidăm prezența pe categoria vânzărilor de vodkă. De altfel, obiectivul nostru este să devenim liderul acestei piețe în viitorul apropiat”, a declarat dl. Nawaf Salameh, fondatorul și președintele Alexandrion Grup România.

Adăugarea noilor branduri în portofoliu face parte din strategia tradițională a grupului de a activa ca un importator selectiv pe piața băuturilor spirtoase. Acestea se vor regăsi atât în rețelele de retail, cât și în horeca, de la începutul anului viitor, și vor ținti două categorii diferite de consumatori, una dintre acestea fiind nișa super premium.

“Credem că aceste produse vor reuși cu ușurință să se impună pe piața locală, o piață pe care încă mai sunt consumatori care caută calitatea și legitimitatea unor băuturi cu renume și tradiție”, a adăugat dl. Salameh.

Synergy Group este cel mai mare producător de băuturi spirtoase distilate din Rusia, cu o prezență activă în peste 50 de țări din întreaga lume. Cele mai importante branduri din portofoliul de produse ale companiei sunt vodcile Beluga, Veda, Myagkov, Belenkaya, Gosudarev Zakaz și brandy-ul Zolotoy Rezerv (Golden Reserve). Compania produce anual peste 110 de milioane de litri de băuturi spirtoase, iar vânzările se ridică la aproximativ 117 de milioane de litri, în fiecare an.

Synergy Group deține și operează pe întreg teritoriul Rusiei șapte distilerii, unele dintre acestea având o vechime de peste 100 de ani. Cifra de afaceri netă a companiei se ridică la peste 350 de milioane de euro, în timp ce cifra de afaceri brută a fost de aproape 600 de milioane de euro.

Grupul de companii Synergy a fost fondat în anul 1998 de omul de afaceri Alexander Mechetin, care deține un doctorat în economie și o diplomă de EMBA la Universitatea Oxoford, din Marea Britanie. Strategia de business a lui Alexander Mechetin s-a axat încă de la început pe dezvoltarea producției și a distribuției, astfel încât, astăzi, Synergy Group este cel mai mare producător și importator independent de băuturi alcoolice din Rusia. În ceea ce privește vânzările de vodkă, grupul deține o cotă de piață de 15%.

Despre Alexandrion Grup:

Înființat în anul 1994, Alexandrion Grup a creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse al Alexandrion Grup cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piață, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, Cava D’Oro, Vodka Alexander şi Vodka Kreskova, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, afinata, vişinata și caisata Saber Premium, Saber Fructe de Pădure, dar şi alte produse care au asigurat companiei poziția de lider pe piața băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România.

Compania este prezentă cu produsele proprii în 12 piețe din Europa și Asia și deține, în prezent, cea mai performantă distilerile din sud-estul Europei, amplasată în comuna Bucov, din județul Pleașa, unde sunt încorporate experiența și know-how-ul a trei fabrici diferite: cea din Creta, cea de la Iași și Saber Rădăuți, aceasta din urmă activând încă din anul 1789.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here