spot_img
AcasăComunicateCOMUNICAT DE PRESĂ Participarea președintelui Curții de Conturi a României la Conferința...


COMUNICAT DE PRESĂ Participarea președintelui Curții de Conturi a României la Conferința Internațională „Viitorul Europei după criza sanitară”

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a participat, în perioada 14 – 15 martie 2022, la Paris, la Conferința internațională „Viitorul Europei după criza sanitară”, organizată de Curtea de Conturi a Franței, în marja Președinției Franceze a Uniunii Europene.

Discuțiile au vizat identificarea măsurilor care urmează să fie implementate la nivelul instituțiilor supreme de audit (SAI) în contextul crizei sanitare generate de pandemia Covid-19, consolidarea dimensiunii europene a SAI-urilor și modernizarea activității acestora. Astfel, au fost dezbătute aspecte privind monitorizarea eficacității și eficienței acțiunii publice în timpul pandemiei, respectiv verificarea regularității cheltuielilor publice.

Președintele Mihai Busuioc a avut o întrevedere cu Prim-Președintele Curții de Conturi a Franței, domnul Pierre Moscovici. Cei doi oficiali au agreat consolidarea colaborării în materia auditului public extern prin inițierea unui Memorandum de înțelegere.

Lucrările din aceste zile au abordat principalele preocupări cu care se confruntă instituțiile supreme de audit din statele europene, în special în ceea ce privește contextul sanitar și de securitate pe care îl traversăm. Apreciez deschiderea Curții de Conturi a Franței în ceea ce privește întărirea cooperării dintre instituțiile noastre pentru a putea răspunde provocărilor din domeniul auditului și al cooperării internaționale a SAI”. (Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

O secțiune a conferinței a fost dedicată unui forum deschis societății civile, desfășurat la Universitatea Sorbona din Paris, în cadrul căruia au fost abordate teme privind reforma cadrului european al finanțelor publice, Europa socială și sanitară, relansarea suveranității economice, industriale și digitale a Uniunii Europene și Europa verde. La eveniment au participat mai multe personalități, precum domnul Joseph Eugene Stiglitz, economist și laureat al premiului Nobel în anul 2001, doamna Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme sociale și doamna Christa Schweng, președintele Consiliului Economic și Social European.





















RELATED ARTICLES