Atentat sinucigaş în sudul Turciei

0
43
Atentat sinucigaş în sudul Turciei


Un atac cu bombă a avut loc în oraşul Suruc, aflat la graniţa dintre Turcia şi Siria. Oraşul este situat la câţiva kilometri de Kobane, acolo unde au avut loc lupte dure între forţele kurde şi jihadiştii Statului Islamic în ultimele luni.

Din primele informaţii rezultă că cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi aproape 100 au fost rănite. Atacul s-a produs la un centru cultural din oraş, la o adunare a tinerilor socialişti. Aceştia discutau modalităţi de a ajunge în oraşul devastat de război din Siria şi a începe reconstrucţia zonei afectate. Nu se cunoaşte identitatea exactă a atentatorului, dar se pare că ar fi membru al Statului Islamic după modul de operare.

Preşedintele Turciei – Recep Tayyip Erdogan – a catalogat atentatul ca fiind de natură teroristă, iar Ministerul de Interne de la Ankara le-a cerut cetăţenilor să rămână calmi în faţa acestui atac terorist care are ca ţintă unitatea ţării noastre. Atentatul vine în contextul intensificării eforturilor autorităţilor turce de a combate tranzitul teroriştilor Statului Islamic către Siria, în ultimele săptămâni având loc mai multe arestări de presupuşi jihadişti pe cuprinsul întregii ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here