Dorin Chirtoacă a fost reales în funcţia de primar al oraşului Chişinău

0
58
Dorin Chirtoacă a fost reales în funcţia de primar al oraşului Chişinău


Reprezentantul Partidului Liberal a reuşit să obţină cel de-al treilea mandat în fruntea primăriei din Chişinău. După un prim tur în care diferenţa dintre Dorin Chirtoacă şi candidatul socialiştilor Zinaida Greceanîi a fost de sub două procente, votul de ieri a dat câştig de cauză într-o proporţie semnificativă actualului primar.

Astfel că Dorin Chirtoacă a fost ales cu 53,54% însumând 163.570 de voturi, iar Greceanîi a fost votată de 46,46% respectiv de 141.929 dintre cetăţenii capitalei Republicii Moldova. Prezenţa la urne a fost destul de mică, doar 47,41% dintre electori optând să îşi exercite dreptul de vot. La nivel naţional prezenţa a fost de 49%. Conform rezultatelor preliminare, pro-europenii au câştigat în 651 de localităţi, iar pro-ruşii în 171, dintr-un total de 898. De asemenea, în 60 de localităţi au prevalat candidaţii independenţi.

Imediat după aflarea rezultatelor, domnul Chirtoacă a declarat că e ca şi cum te-ai naşte a doua sau a treia oară. Mulţumesc tuturor locuitorilor Chişinăului. Proiectele pe care le implementăm acum vor aduce satisfacţie deplină locuitorilor. Abia atunci poate voi avea simţul misiunii îndeplinite şi mă voi putea dedica altei activităţi. Printre cele mai importanteproiecte ale noului mandat regăsim reabilitarea drumurilor din Chişinău, înnoirea completă a parcului de autobuze, modernizarea apeductului şi a sistemului de canalizare, izolarea termică a clădirilor din oraş şi îmbunătăţirea modului de gestionare a deşeurilor, conform unor declaraţii date în exclusivitate pentru Radio Chişinău.

Partidul Socialiştilor condus de Igor Dodon va contesta în instanţă rezultatul alegerilor. Liderul formaţiunii a declarat că la prima oră vom sistematiza toate încălcările depistate, care vor servi ca bază pentru a contesta rezultatele din mai multe secţii de votare. De asemenea, candidatul PSRM le-a mulţumit celor care i-au încredinţat votul şi a promis că va continua lupta: Le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea şi îndemn alegătorii mei să nu piardă încrederea. Noi vom continua să luptăm, ne vom onora promisiunile, transmite Info-Prim Neo ( IPN ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here