spot_img
AcasăComunicateAcţiunile Tesla au urcat cu 17%


Acţiunile Tesla au urcat cu 17%

Acţiunile Tesla au crescut luni cu 17%, iar avansul înregistrat din iunie a depăşit 300%, susţinute de profitul trimestrial raportat de compania mixtă producătoare de baterii din Nevada deţinută împreună cu Panasonic şi a estimărilor unor investitori ca titlurile se se aprecieze de peste 10 ori până în 2024, transmite Reuters.

Acţiunile Tesla au înregistrat luni cea mai mare creştere într-o singură zi după luna octombrie, în urma raportării de către Panasonic a primului profit trimestrial al companiei mixte cu Tesla, din Nevada, după ani de zile de probleme de producţie şi amânări, transmite News.ro.

Un alt factor care a contribuit la creşterea preţului acţiunilor Tesla este o notă a firmei Ark Invest adresată clienţilor, în care anticipează că acţiunile companiei vor ajunge la 7.000 de dolari pe unitate până în 2024, comparativ cu preţul actual de 754 de dolari pe unitate. Estimarea se bazează parţial pe predicţia că Tesla va lansa o flotă de automobile autonome, ”robotaxiuri”, care va fi profitabilă, potrivit sursei citate.

Panasonic a anunţat că profitul operaţional din perioada octombrie-decembrie a urcat cu 3%, la 100,4 miliarde de yeni (915 milioane dolari), depăşind aşteptările analiştilor cu 49%, datorită îmbunătăţilor de la compania mixtă cu Tesla producătoare de baterii şi reducerii costurilor.

Astfel, Panasonic a optat să nu participe la construcţia unei noi fabrici de baterii ăn China, iar Tesla a format parteneriate cu compania sud-coreeană LG şi cu compania chineză CATL.RELATED ARTICLES