Atac armat în S.U.A.

0
62
Atac armat în S.U.A.


Un cetăţean mulsuman în vârstă de 24 de ani – Mohammad Youssuf Abdulazeez – a atacat în cursul zilei de ieri un centru de antrenament aparţinând forţelor marine şi o unitate militară din oraşul Chattanooga, din statul Tennesssee. În urma incidentului, patru puşcani marini au fost ucişi, alţi trei fiind răniţi. Atacatorul a fost lichidat de către forţele speciale trimise la faţa locului.

Anchetatorii FBI au descins la câteva ore după atac în locuinţa suspectului. Au fost colectate probe, iar două femei ce se aflau în momentul respectiv în casă au fost arestate şi vor fi interogate de autorităţile federale. Nu se cunosc foarte multe despre atacator. Acesta se născuse în Kuweit, avea dublă cetăţenie – iordaniană şi americană. Din primele informaţii furnizate de anchetatori, Abdulazeez nu avea antecedente penale sau legături cu organizaţii teroriste. Cu toate acestea, o călătorie efectuată de acesta în Orientul Mijlociu anul trecut poate fi un indiciu al unei legături mai mult sau mai puţin superficiale cu medii extremiste din acea zonă.

Preşedintele Obama şi-a prezentat condoleanţele declarând că modul în care au murit cei patru puşcaşi marini estesfâşietor. A adăugat că va fi desfăşurată o anchetă rapidă şi temeinică pentru a afla exact ce s-a întâmplat şi mobilul din spatele atacului. Alerta de terorism nu a fost ridicată în urma incidentului, dar s-a cerut vigilenţă sporită în preajma facilităţilor militare de pe cuprinsul Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here