Hillary Clinton intră în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2016

0
56
Hillary Clinton intră în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2016


Hillary Clinton şi-a anunţat candidatura pentru alegerile din Partidul Democrat, în vederea obţinerii voturilor necesare propulsării sale în funcţia de candidat oficial la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

Clipul de prezentare indică unele teme prioritare pe care Hillary Clinton le va aborda în campania sa de convingere a democraţilor şi apoi, dacă este aleasă candidata partidului, a americanilor. Un cuplu afro-american sau doi bărbaţi care spun că se vor căsători constituie teme controversate, sensibile, Hillary Clinton îndreptându-şi atenţia spre acei care încă reprezintă minoritatea. Apoi, problemele sociale şi cele ale femeii vor fi abordate cu prioritate, campania doamnei Clinton se va derula cât mai aproape de americanul de rând, în întâlniri cu public restrâns, care să arate apropierea de cetăţean. Clipul mai prezintă multe persoane de condiţie medie, ajutorarea celor din clasa de mijloc reprezentând altă temă majoră de campanie. Un alt aspect important este absenţa totală a soţului Bill Clinton. Asta demonstrează nevoia de a se detaşa de fostul preşedinte şi de a-şi crea un profil propriu, personal, cât mai independent. Primele întâlniri cu votanţii vor avea loc în următoarele zile în statul Iowa.

Deja au apărut primele atacuri electorale, vârsta înaintată – 67 de ani – şi scandalul email-ului personal folosit pe când era secretar de stat constituind ţinte pentru adversarii politici. Cu toate acestea, doamna Clinton speră ca americanii să acorde un nou vot istoric după cel din 2008. După ce Statele Unite au avut primul preşedinte de culoare din istorie, Hillary Clinton doreşte să fie prima femeie preşedinte din istoria S.U.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here