Şedinţă CSAT la Palatul Cotroceni

0
97
Şedinţă CSAT la Palatul Cotroceni


Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale a transmis un comunicat de presă care prezintă sumarul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Convocarea a fost făcută ieri de preşedintele Iohannis, fără ca subiectele să fie anunţate. De asemenea, prim-ministrul Victor Ponta nu a participat la şedinţa de astăzi deoarece se află în concediu. A fost înlocuit de vice-premierul pe probleme de securitate naţională Gabriel Oprea.

Comunicat de presă

Joi, 30 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, a avut loc o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.
 

Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat.

La şedinţă au participat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea; ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa; ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu; ministrul Finanţelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici; directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig; directorul Serviciului de Informaţii Externe, domnul Mihai-Răzvan Ungureanu; şeful Statului Major General, domnul general-locotenent Nicolae Ciucă; consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, domnul Ion Oprişor și secretarul CSAT, domnul general de brigadă Mihai Şomordolea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here