spot_img
AcasăComunicateConferința ProAfaceri Verzi – ediția a doua


Conferința ProAfaceri Verzi – ediția a doua

În data de 8 septembrie 2022, în cadrul evenimentului Forumul Orașelor Verzi (FOV) organizat de către Primăria Brașov, avut loc conferința „ProAfaceri Verzi” – ediția a doua, organizată de către Asociația ProAfaceri România în parteneriat cu municipalitatea Brașov.

Evenimentul și-a propus să aducă exemple de bune practici privind utilizarea tehnologiilor performante și micșorarea impactului negativ al afacerilor asupra mediului înconjurător, reunind în 2 paneluri distincte antreprenori, consultanți, dar și reprezentanți ai unor instituții locale și regionale pentru a informa, educa, dar și a motiva schimbarea. Astfel, evenimentul a început cu o prezentare a Asociației ProAfaceri făcută de către președintele organizației, dl Sorin Peligrad.

Participanții au aflat despre activitatea Asociației, misiuni economice organizate, vizite de lucru la diferite obiective publice și private, proiecte de afaceri precum „Arena Urșilor powered by ProAfaceri” sau „Clubul ProAfaceri” care a ajuns la 150 întâlniri ale antreprenorilor din Regiunea Brașov. Printre membrii acestei comunități de afaceri se regăsesc companii precum Regina Maria, BCR, Comprest Brașov, Poșta Româna, Aro Palace, ANAT, ICCO, Edenred România, Mizar Bacău, Life Dental Spa, Air Dragons, dar și în diverse județe din țară și în afara țării.

A urmat o vizita a unei delegații de investitori chinezi reprezentați de către Biroul Municipal de Comerț din Ningbo (China) interesați de găsirea de oportunități de afaceri în România și în Brașov cu sprijinul CCI Brașov. Delegația a fost ghidată de către președintele CCI Brașov, dl Silviu Costea și a prezentat și oportunitatea de participare și reprezentare la expoziția din 2023 din Ningbo.

În primul panel al conferinței, cel dedicate digitalizării afacerilor, speakerii au adus informații valoroase, noutăți și oportunități pe aceste teme.

Directorul de comunicare și educație financiară al Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF România), dl Daniel Apostol ne-a vorbit despre programe de educație financiară, resurse care sunt gratuite, și care se adresează tuturor, până la vârste mici.

Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) dl Dragoș Tohăneanu a prezentat stadiul actual al inter-operabilității bazelor de date publice și modul de scădere a birocrației (inclusiv obținerea de documente online) prin platforme precum www.ghiseul.ro.

A urmat o prezentare a doamnei Rodica Lupu – director Cluster TEC – Technology Enabled Construction și CEO Loop Operations care a prezentat avantajele unui cluster, modalități de dezvoltare a membrilor sai, precum și modul în care se pot conecta aceste clustere cu alte clustere similar și cu administrația publică, precum și  ideea digitalizării și incubării afacerilor din construcții.

Pe aceeasi temă, a soluțiilor inovative în construcții a avut loc prezentarea doamnei Doina Negrea – Director Comercial Structuri Metalice, ViaCon Romania pe tema utilizării structurilor metalice la poduri, podețe și tunele, otelul fiind 100% reciclabil.

A urmat o prezentare a directorului Agentiei Metropolitane Brașov, dl Dragoș David despre dezvoltarea Brașovului și a zonei înconjurătoare, proiecte de inovație și abordări verzi ale organizațiilor publice și private, transfer tehnologic și dezvoltarea afacerilor cu plusvaloare.

În final, doamna Nicoleta Cirjan – Șef Biroul Relaţii Externe, Turism și Evenimente Primăria Brașov și dl Marius APOSTU – consultant Iceberg au prezentat un proiect extrem de interesant TOURINN Act– Catalog de soluții digitale și granturi pentru micro-întreprinderi din turism.

La pauza, participanții au putut degusta produse alimentare, apa și cafea și au putut vizita expoziția cu standuri ale partenerilor Viacon România, Pegas Delivery – întreprindere socială finanțată prin fonduri europene, inițiatoare a proiectului „Leapșa faptelor bune” (atragerea de parteneri HORECA care să susțină producerea și livrarea de mese calde pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte Brașov.

Al doilea panel, cel dedicat mediului, a început cu o prezentare (studiu de caz) al unei companii din Râșnov ambalaje flexibile ecosustenabile, iar Aliz Kosza – business mentor și business strategist a făcut prezentarea soluțiilor moderne din aceasta fabrică.

Prezentarea d-lui director general al Comprest SA, dl Alexandru Tănase, a venit cu soluții moderne de reciclare a deșeurilor, cu precizări despre modul în care se efectuează serviciile de salubritate, precum și proiectele de viitor în direcția „verde” – Eco Atitudine.

Primarul municipiului Brașov, dl Allen Coliban a vorbit în plen despre proiecte în derulare sau viitoare ale orașului, inclusiv despre trasee pentru biciclete în oraș, stații de încărcare vehicule electrice, scăderea amprentei de carbon a utilizatorilor de energie din Brașov, transport în comun ecologic, etc.

Un subiect foarte interesant este proiectul unui hub de sănătate ce se va dezvoltă la Brașov, proiect finanțat cu circa 1 miliard de euro în perioada următoare și care va pune accent pe prevenție, pe dezvoltarea sanatatii locuitorilor, pe incurajarea cercetării și inovării în domeniu. Detalii aici: https://brasovstiri.ro/fov-2022-brasovul-va-gazdui-primul-hub-de-dezvoltare-sustenabila-cel-in-domeniul-sanatatii-bugetul-de-start-poate-ajunge-la-1-miliard-de-dolari/ .

Următorul speaker, Radu Predescu – director executiv Autonom Lease România a vorbit despre mobilitatea urbană verde și despre modul în care compania româneasca Autonom își propune să se implice.

Apoi, cunoscutul antreprenor și activist de mediu, Bogdan Micu – Alpin Sun GmbH, a prezentat avantajele utilizării panourilor solare, precum și soluții modern de utilizare a lor.

Cei doi speakeri au abordat, din puncte de vedere diferite, dar asemănătoare, cantitatea de energie care este emisă zilnic de către Soare către Terra și cantitatea de energie utilizată efectiv pe Terra. Diferența este de câteva mii de ori! Detalii aici: https://www.worldometers.info/

în final, dl Octavian Isaila, antreprenor si pasionat de vinuri, a prezentat Wein Fest – festival de vinuri din Mediaș, povestea vinurilor Caspari și Ambrosi, precum și Proclamația de Fetească Regală și Ziua internațională a acestui vin.

Evident, după încheierea evenimentului a urmat o degustare de vinuri nobile transilvănene de la aceste crame. Evenimentul s-a incheiat cu o tombolă cu premii pentru participanți și o sesiune de networking.


Partenerii de la iVelo România au montat un stand pentru încărcarea de biciclete electrice în fața hotelului Aro Palace, stații de încărcare și distribuție biciclete electrice ce se pot amplasa pe suprafața orașului.

Mulțumiri și felicitări tuturor partenerilor: Primăria Brașov , Comprest SABCR , hotel Aro Palace , Autonom Romania , USIBID Washington, Viacon Romania Speedy Green – amenajări grădini , cofetăriile Herr Strudel, Pegas Delivery – servicii delivery și curierat, ProSoft Brasov , Comorile Bunicii, Termene.ro, George Nedelcu & LGL Consulting Leonidas, TechWise Pitesti și https://ciclo.ro/ , Kronstadt Media – agenție creativ https://ro.kronstadtmedia.com/, Coson Media – agenție de publicitate, Velstand Group – facility management, Supraviețuire Inteligentă – teambuildinguri corporate , Fespore SRL – consultanță în afaceri, Famous Gifts – obiecte promoționale, Binele Continuă powered by ProAfaceri România, MixTv și alții.













RELATED ARTICLES