spot_img
AcasăComunicateFinancial Intelligence organizează a cincea ediție a evenimentului CYBERSECURITY FORUM


Financial Intelligence organizează a cincea ediție a evenimentului CYBERSECURITY FORUM

București, 24 martie 2023. Financial Intelligence, cu sprijinul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), al Centrului Național Cyberint și al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), organizează cea de-a cincea ediție a evenimentului CYBERSECURITY FORUM.

Evenimentul are loc luni, 27 martie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și va putea fi urmărit și online, LIVE, pe www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.

Asigurarea și dezvoltarea rezilienței cibernetice reprezintă un subiect prioritar și o nevoie globală, în contextul accentuării amenințărilor din spațiul virtual. Un element cheie este cooperarea între instituțiile publice și entitățile private.

Recent, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind securitatea şi apărarea cibernetică a României.

Obiectivele legii sunt crearea de reţele şi sisteme informatice sigure şi reziliente, consolidarea unui parteneriat public-privat, pragmatic, pe linia securităţii cibernetice, asigurarea rezilienţei prin abordare proactivă şi descurajare, transformarea României într-un actor relevant în arhitectura internaţională de cooperare în domeniul securităţii cibernetice.

La nivel european, având ca reper anul 2050, Uniunea Europeană are în vedere: reziliența intersectorială și autonomia strategică deschisă cu scopul de a face față noilor provocări globale; politici solide în materie de securitate cibernetică și de date; crearea cadrului de reglementare adaptat exigențelor viitorului și propice, inclusiv prin utilizarea inteligenței artificiale; investiții strategice suplimentare, în special în cercetare și inovare și tehnologii noi; intensificarea diplomației ecologice și a celei digitale prin valorificarea puterii de reglementare și de standardizare; sprijinirea tranziției pentru locuri de muncă noi prin adaptarea sistemelor de educație și formare; gestionarea strategică a aprovizionării cu bunuri critice pentru a spori diversificarea și de a reduce la minim riscul de dependențe noi; dezvoltarea de cadre pentru monitorizarea bunăstării; elaborarea de standarde pentru ecologizarea digitalizării; asigurarea coeziunii prin consolidarea protecției sociale și a statutului social.

Speakeri de renume vor dezbate cele mai importante subiecte din sectorul securității cibernetice:

  • Cum ne protejăm de atacurile cibernetice, în contextul războiului din Ucraina  
  • Noile provocări din domeniul securității cibernetice în era Inteligenței Artificiale  
  • Cyberintelligence – vulnerabilități, riscuri și amenințări
  • Importanța tehnologiei 5G și riscurile pentru securitate legate de aceasta
  • Centrul European Cyber Security de la Bucureşti – oportunități pentru România
  • Securitatea sistemului financiar, în contextul dezvoltării monedelor digitale 
  • Vulnerabilitățile critice în telefonia mobilă
  • Măsurile luate de companii pentru protecția datelor
  • Cercetare-Dezvoltare în Cybersecurity
  • Asigurări pentru riscul cibernetic
  • Finanțarea digitalizării prin PNRR
  • Educația cibernetică 

Speakerii evenimentului sunt: Sebastian BURDUJA, Ministrul cercetării, inovării și digitalizării (mesaj video); Iulian CHIFU, Consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului; Vlad STOICA, Președinte ANCOM; Anton ROG, Director General la Centrul Național Cyberint SRI; George TUȚĂ, Președinte Comisiei parlamentare speciale pentru automatizare şi viitorul muncii din Camera Deputaților; Andrei NICULAE, Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României; Manuela CATRINA, Adjunct al Directorului DNSC; General de brigadă ing. Gabriel DAVID, Șeful Departamentului de Securitate Cibernetică al STS; Yugo NEUMORNI, Președinte CIO Council; Bogdan BALAZS, Global Deputy CTO Atos; Pat MCCARTHY, Senior Security Adviser la Huawei Cyber Security Transparency Center, Brussels; Alexandru PETRESCU, Senior Vice President la BIG Cyber; Vladimir Ghiță, CEO FORT; Sorin-Cristian NIȚĂ, Asistent Univ. Dr. Academia de Studii Economice și Președintele Bucharest Fintech Network; Cătălina DODU, Vicepreședinte ANIS; Călin RANGU, Cofondator CIO Council; Vasile BĂICULESCU, Managing Partner la Băiculescu și Asociații (mesaj video).

Evenimentul va fi moderat de Ancuța STANCIU, Membru Fondator și Redactor Șef la Financial Intelligence și Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct la Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Superbet, Atos, First Bank, RADIOCOM – Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Clico Solutions, Huawei, Nuclearelectrica, Fort, Transelectrica, bmm testlabs, BIG Cyber, Rombet, Băiculescu și Asociații, Electrica Furnizare, Electrica și CAPEX.COM.

Parteneri instituționali:  CIO Council, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicații din România (ATIC), Asociația patronală a industriei de software și servicii (ANIS), Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC), Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), ICSS, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), PWN România.

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, Revista Cariere, Finzoom, New Money, Bizi Live TV.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

În cei aproape 5 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 13,5 milioane de afișări, din care 3 milioane de afișări s-au înregistrat în ultimul an, și 5,8 milioane de utilizatori unici, din care 1,4 milioane de utilizatori unici au accesat site-ul în ultimul an.

Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

51,5% din publicul Financial Intelligence este format din bărbați, iar 48,5% sunt femei. 24,09% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,22% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 21,48% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.






















RELATED ARTICLES