spot_img
AcasăComunicateFinancial Intelligence organizează, mâine, a doua ediție a evenimentului ”ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM”


Financial Intelligence organizează, mâine, a doua ediție a evenimentului ”ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM”

București, 14 februarie 2023. Financial Intelligence organizează, mâine, 15 februarie, a doua ediție a evenimentului “ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM”. Evenimentul va putea fi urmărit și online, LIVE, pe www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.

La începutul lunii ianuarie a.c. s-a publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Directiva CSRD – Corporate Sustainable Reporting Directive, actul normativ care modifică modul în care raportarea informațiilor nefinanciare se vor realiza în viitor.

Directiva CSRD este strâns legată de Pactul Ecologic European, noua strategie de creștere a Uniunii Europene, care își propune să transforme Uniunea într-o economie modernă, eficientă din punct de vedere al resurselor, și competitivă, fără emisii de gaze cu efect de seră până în 2050. Toate Statele Membre vor avea la dispoziție 18 luni pentru transpunerea prevederilor Directivei în legislația națională. Aplicarea noii directive se va face etapizat, în funcție de tipul companiei, începând cu anul 2025 pentru informațiile aferente anului 2024.

Nevoia acestei directive este strâns legată de mai multe aspecte, dar principalul având legătură cu schimbările climatice. După mai multe analize realizate la nivel european, mai ales cele care au vizat implementarea primei directive privind raportarea nefinanciară, s-a concluzionat, că realizarea unui nou act normativ îmbunătățit, alături de alte acte normative din domeniul sustenabilității, ar putea ajuta la atingerea obiectivelor Acordului de la Paris si ale Pactului Ecologic European. Astfel, este de așteptat ca directiva să faciliteze menținerea încălzirii globale cu mult sub 2°C față de nivelurile preindustriale sau, în cel mai optimist scenariu, să o limiteze la 1,5°C și Europa să atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor până în 2050.”, a declarat Mihaela CROITORU, Sustainability and Climate Risk (SCR®️) & Managing Partner, INNOVA Project Consulting.

În cadrul evenimentului se vor discuta următoarele subiecte:

  • Transpunerea Directivei CSRD la nivel național; 
  • Importanța structurilor de guvernanță a sustenabilității în cadrul companiilor care vor intra sub incidența Directivei CSRD;
  • Riscurile climatice și importanța realizării planurilor de tranziție;
  • Rolul sectorului financiar în sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon;
  • Sustenabilitatea în România – inițiative care pot sprijini redresarea companiilor și facilita calea spre un viitor de succes.

Speakerii evenimentului sunt: Mihai-Călin PRECUP – Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor, Oana-Marciana ÖZMEN – Secretar al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Radu OPREA – Liderul Grupului Parlamentar PSD și Membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat, Cosmin PĂUNESCU – Șef Serviciu Supraveghere Prudențială, Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Gabriela CIULACU BIȚAN – Consilier Superior, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, Adrian TĂNASE – Director General al Bursei de Valori București, Marian NĂSTASE – Președintele Consiliului de Administrație ALRO și Președintele Asociației Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC), Flavia POPA – Secretar General la BRD Groupe Société Générale, Mirabela DUMITRACHE – Purtător de cuvânt la Consiliul Județean Ilfov, Carmen RĂILEANU – Director IBM Automation Technical Sales, EMEA, Gaetano CASALE – Sustainability Consultant & Managing Partner la INNOVA Project Consulting, Dr. Roxana BOJARIU – Coordonator al Grupului de cercetare privind variabilitatea și schimbarea climatică din Departamentul de climatologie al ANM, Luminița TATARICI – Șef serviciu, Direcția Stabilitate Financiară din cadrul Băncii Naţionale a României, Ana Maria IMBREA – Director Relații cu Investitorii și Relații Corporative la ALRO, Alexandra ȘICA – PR & IR Manager la TeraPlast, Dr. Ionuț PURICA – Profesor universitar, Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, Dr. Vlad-Andrei PORUMB – Lector universitar în Contabilitate Financiară la Divizia Contabilitate și Finanțe a Alliance Manchester Business School, Dr. GABRIELA HĂRȚESCU – Președintele Comitetului Academic IASE – Internațional Association for Sustainable Economy, Decan și Membru în Comitetul Executiv Envisia – Boards of Elite.

Evenimentul va fi moderat de Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct Financial Intelligence și Mihaela CROITORU, Sustainability and Climate Risk (SCR®️) & Managing Partner la INNOVA Project Consulting.

Mihaela Croitoru are o experiență profesională de peste 20 de ani în domenii precum consultanță în management și sustenabilitate, consultanță juridică și managementul de proiect și este unul dintre puținii experți la nivel global care deține o certificarea SCR, una dintre certificările și programele educaționale emblematice ale GARP – Global Association of Risk Professionals. În ultimii zece ani, Mihaela s-a implicat în multiple proiecte de consultanță în domeniul sustenabilității, sprijinind companii din sectoare diverse în pregătirea primelor lor rapoarte și strategii de sustenabilitate.

Partenerul principal al evenimentului este INNOVA Project Consulting, o companie românească de consultanță în sustenabilitate cu peste 10 ani de experiență, cu un portofoliu de clienți importanți care cuprinde unele dintre cele mai mari companii românești din sectoare precum: petrol și gaze, IT&C, minier, chimic, aluminiu, financiar, alimentar și sănătate.

Parteneri: Asociația Marilor Consumatori Industriali de Energie, ALRO, Comvex, Hidroelectrica, Superbet, Transgaz, Bursa de Valori București, TeraPlast, Electrica, Electrica Furnizare, Romgaz, BRD Groupe Société Générale, IBM, Nuclearelectrica și One United Properties.

Parteneri instituționali: Consiliul Județean Ilfov, ICSS, Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIMMR), Camera de Comerț Româno-Britanică.

Partener educațional: Envisia – Boards of Elite

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, Revista Cariere, NewMoney, BiziLive TV.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

În peste 4 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 13,2 milioane de afișări, din care 3,2 milioane de afișări s-au înregistrat în 2022, și 5,6 milioane de utilizatori unici, din care 1,3 milioane de utilizatori unici au accesat site-ul în 2022.

Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

51,5% din publicul Financial Intelligence este format din bărbați, iar 48,5% sunt femei. 24,09% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,22% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 21,48% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.





















RELATED ARTICLES