spot_img
AcasăComunicateFinancial Intelligence organizează, mâine, a treia ediție a evenimentului ”ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM”


Financial Intelligence organizează, mâine, a treia ediție a evenimentului ”ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM”

București, 14 februarie 2024. Financial Intelligence organizează, mâine, 15 februarie, a treia a ediție a evenimentului ROMANIAN SUSTAINABILITY FORUM. Evenimentul va putea fi urmărit și online, LIVE, pe www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.

În lumina angajamentelor asumate în cadrul Pactului Ecologic European și ale Acordului de la Paris, Comisia Europeană a adoptat Directiva Europeana privind Raportarea Corporativa de Sustenabilitate (CSRD) și printr-un act delegat Standardele Europene de Raportare a Sustenabilității (ESRS). Aceste acte legislative reprezintă un pas crucial în eforturile de a transforma raportarea de sustenabilitate din voluntară în obligatorie, contribuind astfel la realizarea obiectivelor de mediu și climă stabilite la nivel european și internațional.

Directiva CSRD și Standardele ESRS stabilesc un cadru comun și uniform pentru raportarea de sustenabilitate la nivel european, permițând comparabilitatea informațiilor furnizate de diferite companii, sporind transparența și responsabilitatea în domeniul sustenabilității. Acestea reprezintă o schimbare semnificativă în peisajul raportării de sustenabilitate, marcând tranziția către o abordare mai integrată și standardizată.

“Directiva CSRD introduce cerințe noi și complexe pentru companii, cum ar fi dubla materialitate, realizarea unui raport integrat și auditarea informațiilor. Aceste aspecte sunt printre cele mai dificile pentru companii în eforturile lor de conformare și raportare, necesitând resurse adecvate și un plan clar de acțiune”, a declarat Mihaela Croitoru, Sustainability, ESG and Climate Risk Adviser, Sustainability Lens.

În cadrul evenimentului se vor discuta următoarele subiecte:

  • Transpunerea Directivei CSRD la Nivel Național: Strategii și Reglementări Guvernamentale în România; perspectivele privind schimbările legislative viitoare și susținerea guvernamentală pentru implementarea cu succes a Directivei CSRD;
  • Implementarea Directivei CSRD în România: Modul în care companiile românești se pregătesc pentru implementarea Directivei CSRD;
  • Rolul Standardelor ESRS în Raportarea de Sustenabilitate: Standarde Europene de Raportare a Sustenabilității (ESRS) și modul în care acestea vor influența practicile de raportare ale companiilor;
  • Impactul Directivei CSRD asupra Sectorului Financiar: Modul în care instituțiile financiare și băncile sunt afectate de cerințele Directivei CSRD și strategiile pe care le adoptă în răspuns la aceste schimbări;
  • Abordarea Practică a Dublei Materialități în Raportarea de Sustenabilitate: Ce este dubla materialitate și cum pot implementa companiile acest concept;
  • Companiile Mici și Mijlocii și CSRD: Impactul asupra întreprinderilor mici și mijlocii și soluții practice pentru a facilita conformarea acestora la Directivele CSRD și ESRS;
  • Educație și Conștientizare în Domeniul Sustenabilității: Importanța educației și conștientizării în rândul întreprinderilor, investitorilor și publicului larg privind noile directive și standarde de raportare;
  • Strategii de Tranziție Sustenabilă: Modelarea Viitorului Business prin Inițiative Inovatoare și Adaptarea la Standardele de Raportare Europene.

Speakerii evenimentului sunt: Alin Marius ANDRIEŞ, Secretar de Stat, Ministerul Finanţelor; Cosmin PĂUNESCU, Șef serviciu, Serviciul Supraveghere Prudențială, SIIF – ASF; Oana-Marciana ÖZMEN, Secretar al Comisiei pentru industrii și servicii, Camera Deputaților; Cristian IORDACHE, Responsabil de Comunicare al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă; Dumitru NANCU, Director General, FNGCIMM; Andrei MIHAI, Administratorul Public al Județului Ilfov; Adrian TĂNASE, Director General, Bursa de Valori București; Gabriel ȚECHERĂ, Director Guvernanță Corporativă și Relații cu Investitorii, TTS; Costică MIȘACA, ESG Director, Sphera Franchise Group; Corina MINCULESCU, Head of Sustainability Department, OTP Bank Romania; Andreea NEGRU, Purtător de cuvânt, ROMGAZ; Dr. Roxana BOJARIU, Coordonatorul Grupului de cercetare privind variabilitatea și schimbarea climatică din Departamentul de climatologie al ANM; Dr. Ionuț PURICA, Profesor Universitar, Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă; Dr. Gabriela HÂRȚESCU, Președinte Comitetul Academic IASE – Internațional Association for Sustainable Economy, Decan și Membru în Comitetul Executiv Envisia – Boards of Elite.

Evenimentul va fi moderat de Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct Financial Intelligence și Mihaela CROITORU, SCR® Sustainability, Climate & ESG Adviser, Managing Partner, Sustainability Lens.

Parteneri: Transgaz, Hellen’s Rock, Comvex, Hidroelectrica, TTS (Transport Trade Services), Bursa de Valori București, Romgaz, Sphera Francize Group, OTP Bank, Electrica, Electrica Furnizare, Electromagnetica, FNGCIMM (Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA – IFN), Nuclearelectrica, Transelectrica, Sustainability Lens, FREYWILLE.

Parteneri instituționali: Consiliul Județean Ilfov, ICSS, CNIPMMR (Consiliul Național al IMM-urilor din România), BRCC (Camera de Comerț Româno-Britanică).

Partener educațional: Envisia – Boards of Elite

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, Finzoom, NewMoney, BiziLive TV.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.

În 2023, site-ul Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de aproximativ 5 milioane de afișări și 1,7 milioane de utilizatori.



















RELATED ARTICLES