Linde Gaz România: Mai multe spitale din țară trec acum printr-un proces accelerat de modernizarea instalațiilor de furnizare a oxigenului medicinal

0
37


București, 5 mai 2020 – Linde Gaz, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze industriale și medicinale din România, a montat, începând cu luna martie,un număr important de instalații de distribuție a oxigenului pentru tratarea pacienților cu afecțiuni respiratorii, în special cazuri Covid-19. Efortul personalului din producție și al echipelor de proiectare și montaj s-a intensificat pentru a putea asigura echipamentele și stocurile necesare de gaze medicinale lichefiate sau îmbuteliate pentru spitalele dințară.

„Am reușit să instalămîn timp recordrezervoare criogenice pentru oxigenmedicinal și instalații de distribuție la spitale desemnate centre de tratare COVID-19 . Secțiile ATIdin țară s-au pregătit și pentru o eventuală creștere bruscă a necesarului de oxigen pentru tratarea pacienților. Înțelegem preocuparea pentru asigurarea oxigenului medicinal pentru toți pacienții, reușind să oferim soluții adaptate nevoilor fiecărui spital care ne-a solicitat sprijinul”, a declarat Ciprian Islai, Director General Linde Gaz România.

„Am depus eforturi considerabile pentru asigurarea continuității în producția de oxigen medicinal lichefiat în stațiile de îmbuteliere. Procedurile de lucru și echipamentele de protecție au fost adaptate, punând pe primul loc siguranța personalului propriu, personalului medical și a pacienților. Pentru evitarea oricăror sincope în aprovizionarea continuă cu oxigen a spitalelor am pregătit un număr suplimentar de recipiente și am lansat o campanie de colectare a buteliilor de oxigen Linde de la clienții care nu au nevoie de stocuri în această perioadă”, a subliniatdirectorul general Linde Gaz România.

Linde Gaz România a oferit, în acest interval,servicii pentru extinderea rețelelor de distribuție a oxigenului pentru mai mult de zece centre medicale care tratează pacienți cu Covid-19, la care se adaugămontarea unor rezervoare suplimentare, dublarea capacităților de vaporizare sau suplimentarea numărului de butelii.

Compania a mai livrat peste 50 de ventilatoare mecanice simple către autorități, ONG-uri și firme implicate în susținerea eforturilor medicilor. Specialiștii Linde Gaz România au oferit în același timppersonalului medicalpregătirea necesară pentru utilizarea conformă a acestor echipamente.

Printre spitalele care au trecut printr-un proces de modernizare sau de suplimentare a instalațiilor de aprovizionare cu oxigen medical se numără: Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sf. Spiridon din Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Dr. Al. Simionescu Hunedoara sau Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here