spot_img
AcasăComunicateSebastian BURDUJA, ministrul Energiei, a confirmat participarea la cea de-a cincea...


Sebastian BURDUJA, ministrul Energiei, a confirmat participarea la cea de-a cincea ediție a evenimentului FORUMUL GAZELOR NATURALE

București, 17 noiembrie 2023. Sebastian BURDUJA, ministrul Energiei, a confirmat participarea la cea de-a cincea ediție a evenimentului FORUMUL GAZELOR NATURALE – Gazele Naturale: Rol cheie în strategia de decarbonare a Uniunii Europene, organizat de Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociația Energia Inteligentă, ce va avea loc luni, 20 noiembrie 2023, în intervalul orar 10:30 – 14:30, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Salonul D.

Evenimentul va putea fi urmărit și online, LIVE, pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.

În cadrul evenimentului vom dezbate cele mai importante subiecte ale momentului cu speakeri de referință:

 • Aprovizionarea cu gaze naturale în iarna 2023-2024;
 • Evoluția prețului gazelor naturale în România și Europa; Previziuni pentru următoarele luni;
 • Plafonarea prețurilor la gaze; plata pentru furnizorii de energie;
 • Cum influențează Fit for 55 economia României?
 • Cum folosim resursele pentru Fit for 55?
 • Cum folosim hidrogenul în interesul României;
 • Evoluția producției de gaze naturale în România;
 • Extinderea reţelei de distribuţie a gazelor;
 • Mecanisme de decuplare a prețului gazelor naturale de prețul energiei electrice. Ce facem cu energia electrică?
 • Redevențele miniere și petroliere;
 • Influența măsurilor fiscale asupra sectorului de petrol și gaze. 

Speakerii evenimentului sunt: Sebastian BURDUJA, Ministrul Energiei; George NICULESCU, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE); Virgil POPESCU, Președintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, Camera Deputaților; Mark BEACOM, CEO, Black Sea Oil & Gas; Daniel APOSTOL, Director General, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG); Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație ALRO și Președintele Asociației Marilor Consumatori Industriali de Energie din România; Claudia GRIECH, Director General, E.ON Energie Romania/ Director General Adjunct, E.ON Romania; Lucian RUSU, Secretar General Adjunct al Guvernului României; Bende SANDOR, Președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii, Camera Deputaților; Lorant ANTAL, Preşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică, resurse minerale, Senat; Oana OZMEN, Secretar la Comisia pentru industrii și servicii, Camera Deputaților; Dana DĂRĂBAN, Director Executiv, ACUE – Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie; Oana IJDELEA, Managing Partner, IJDELEA și Asociații; Cristina PRUNĂ, Vicepreședinte Comisia de Industrii și Servicii, Camera Deputaților; Cătălin STANCU, Associated Senior Expert, Horváth; Laurențiu URLUESCU, Președintele Asociației Furnizorilor de Energie din România (AFEER); Aura SĂBĂDUȘ, Expert prețuri gaze, ICIS Londra și Dumitru CHISĂLIȚĂ, Președintele Asociației Energia Inteligentă.

Evenimentul va fi moderat de: Ancuța STANCIU, Membru Fondator și Redactor Șef, Financial Intelligence și Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct, Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Partenerii evenimentului sunt: ABIEC – Asociația Marilor Consumatori Industriali de Energie, ALRO, NOVA Power & Gas, CIS Gaz, E.ON, MET România, ACUE – Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie, Romgaz, OMV Petrom, Horvath, Premier Energy, Black Sea Oil & Gas, Ijdelea & Associates, AFEER – Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania, Sourceless, Bursa Română de Mărfuri, COMES, Vienna Energy, FREYWILLE.

Partener knowledge: FPPG – Federația Patronală Petrol și Gaze

Traducere: Biroul de Traduceri Champollion

Parteneri instituționali: Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Camera de Comerț Româno – Britanică, ICSS.

Parteneri media: AGERPRES, România Durabilă, Economistul, Club Economic, InvesTenergy, Focus Energetic, The Diplomat-Bucharest, FinZoom.ro, New Money, BiziLive TV.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

 Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 25 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

 În cei 5 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 14 milioane de afișări, din care 3 milioane de afișări s-au înregistrat în ultimele 12 luni, și 6 milioane de utilizatori unici, din care 1,4 milioane de utilizatori unici au accesat site-ul în ultimele 12 luni.

 Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

 51,7% din publicul Financial Intelligence este format din bărbați, iar 48,3% sunt femei. 23,86% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,23% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 21,71% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

 Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.

 ASOCIAȚIA ENERGIA INTELIGENTĂ

 Asociația Energia Inteligentă (AEI) este o organizație non-profit care reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membri săi militează pentru creșterea transparenței în piața de energie, un preț corect la gaze și electricitate și o bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie. AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.


RELATED ARTICLES