spot_img
AcasăEconomieA început programul Prima Casa 2020


A început programul Prima Casa 2020

Programul Prima Casa 2020 a fost lansat oficial de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, după ce Ministerul Finanţelor şi-a dat acordul pentru buget, potrivit Antena3.ro.

Astfel, Ministerul Finanţelor a aprobat distribuirea sumei de 1,98 miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde de lei, alocat pentru anul 2020 printr-o hotărâre de guvern.

De asemenea, alocarea plafonului total între finanţatorii participanţi în Programul Prima Casă 2020 a fost realizată cu aplicarea criteriilor şi procedurii de evaluare a rezultatelor activitații de creditare în cadrul programului, desfăşurate de finanţatori în anul 2019.

În același timp, Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, în favoarea finanțărilor acordate de către cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.


RELATED ARTICLES