spot_img
AcasăEconomieAcestea sunt cele mai puțin stresante, dar bine plătite locuri de muncă


Acestea sunt cele mai puțin stresante, dar bine plătite locuri de muncă

Să fii medic în domeniile ORL și oftalmologie, art director sau dezvoltator de aplicații software s-ar putea spune că e o adevărată binecuvântare în zilele noastre! Potrivit unei monitorizări realizată de Occupational Information Network și prezentată de Ziarul Financiar, acestea sunt printre cele mai bine plătite meserii și, totdată, cele mai puțin supuse stresului. 

Pentru a stabili o rată pentru fiecare job, O*NET urmăreşte cât de des angajaţii acceptă să fie criticaţi şi cât de bine lucrează sub presiune. În continuare regăsiți lista cu Top 10 job-uri cu salarii medii mai mari de 70.000 de dolari pe an şi cu o rată a toleranţei de stres de 70 sau mai mică, aranjate în ordine de la cel mai mare scor al stresului până la cel mai mic.

Pe primul loc regăsim medicii ORL-iști. Aceștia au o toleranţă la stres de 70 în încasează un salariu mediu anual de 77,420 de dolari. Urmează oftalmologii, cu aceeași toleranță la stres, dar cu un salariu mai mare, de 115,750 de dolari în medie, pe an.

Medicii sunt urmați în clasament de meseria de Art Director, cu 69 toleranţă la stres și cu un salariu mediu anual de 101,990 de dolari. Nici tehnicienii scrisului nu o duc rău. Aceștia au tot 69 toleranţă la stres și un salariu mediu anual de 73,350 de dolari. Responsabilitatea lor este să scrie materiale tehnice precum manualele diferitelor echipamente, anexe sau instrucţiuni de utilizare şi întreţinere a diferitelor produse.

Urmează apoi dezvoltatorii de aplicaţii software, cu 65 toleranţă la stres. Ei încasează în fiecare an, în medie, 102,160 de dolari ca să dezvolte, creeze sau modifice aplicaţiile software sau instrumente speficice calculatoarelor.

Clasamentul este completat pe ultimele cinci locuri, în ordine, de managerii de sisteme informatice, analiștii în cercetare operațională, profesorii de Drept, geologii și inginerii agricoli. 

Ratele O*NET de “toleranţă la stres” pentru fiecare job sunt măsurate pe o scară de la 0 la 100, unde ratele mici desemnează un stres scăzut. (Atenţie! Nu spunem că sunt job-uri în care stresul nu există ci doar că ratele lor sunt mai scăzute decât cele ale altor profesii.), potrivit Business Insider, citat de Ziarul Financiar.


RELATED ARTICLES