Achizițiile de energie electrică au scăzut cu 9%

0
26


Cererea de energie electrică din România a scăzut cu 9.3%, în timp ce producţia a crescut cu 30%, iar preţurile pe bursa de electricitate (PZU) au scăzut cu 34% în perioada 2 Martie — 25 Mai 2020 comparat cu perioada similară a anului 2019. Cererea de energie electrică din România a scăzut cu 9.3%, în timp ce producţia a crescut cu 30%, iar preţurile pe bursa de electricitate (PZU) au scăzut cu 34% în perioada 2 Martie — 25 Mai 2020 comparat cu perioada similară a anului 2019, scrie Adevărul.ro.

De asemenea, producţia de energie electrică a acoperit 97% din cererea locală în 2020 faţă de doar 67% în 2019. Situaţia de urgenţă impusă de criza sanitară, o perioadă excelentă pentru producţia de energie solară şi eoliană şi funcţionarea la capacitate maximă a reactoarelor de la Cernavodă sunt principalele cauze ale acestor evoluţii. Implicaţiile pe termen scurt asupra producătorilor de energie regenerabilă variabilă şi noilor proiecte în stadiu de dezvoltare sunt relativ negative, potrivit sursei citate.

Totodată, scăderi ale cererii de energie electrică au avut loc în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, diferenţa majoră reprezentând-o gradul de stricteţe al măsurilor pentru combaterea crizei sanitare. Franţa, Italia şi Spania au înregistrat cele mai mari scăderi ale cererii de energie electrică în perioada restricţiilor impusă de COVID-19 (sursa).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here