spot_img
AcasăEconomieAfacerile din industrie au scăzut


Afacerile din industrie au scăzut

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna august cu 1,2%, față de aceeași lună a anului trecut, după o creștere în iulie, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). În iulie, afacerile din industrie au crescut cu 7,1% față de aceeași a anului trecut și cu 13,5% față de luna precedentă, scrie Profit.ro.

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2019, față de luna august 2018, a crescut pe ansamblu cu 1,2%, ca urmare a creșterii înregistrate în industria extractivă (+13,2%) și în industria prelucrătoare (+0,9%), potrivit sursei citate.

Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat: industria bunurilor de folosință îndelungată (+4,7%), industria bunurilor intermediare (+2,7%), industria bunurilor de capital (+1,8%) și industria bunurilor de uz curent (+0,1%). Industria energetică a scăzut cu 4,2%. În perioada ianuarie-august, afacerile din industrie au înregistrat un avans de 5,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creșterii industriei prelucrătoare (+12%) și industriei extractive (+6%).RELATED ARTICLES