spot_img
AcasăEconomieAFI a cumpărat un teren lângă complexul din Cotroceni


AFI a cumpărat un teren lângă complexul din Cotroceni

Grupul israelian AFI Europe România a cumpărat cu 23 de milioane de euro un teren lângă complexul comercial și de birouri din Cotroceni, cu intenția de a extinde mall-ul, conform datelor companiei.

Fondul de investiții Broadhurst, condus de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, a scos pe piață încă din 2013 un teren de 4,5 hectare lângă AFI Cotroceni, pentru care a redus în etape prețul, de la 36 de milioane de euro la 22,5 milioane de euro, conform datelor centralizate de Profit.ro.

Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni. Terenul preluat de AFI este în suprafață de 43 hectare.

Pe lângă centrul comercial AFI Cotroceni, compania mai deține parcul de birouri AFI Park din București și centrul comercial AFI Ploiești, potrivit sursei amintite. în plus, AFI Europe dezvoltă un centru comercial la Brașov și un alt parc de birouri în București.

Venitul operațional net (NOI) din activele generatoare de venit din România ale AFI Europe a ajuns la 13,6 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018, rezultate cu 12% mai mari față de primul trimestru al anului 2017.


RELATED ARTICLES