spot_img
AcasăEconomieAgricover îți valoreză capitalul cu peste 3 milioane euro


Agricover îți valoreză capitalul cu peste 3 milioane euro

Grupul Agricover, deținut de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, și-a majorat capitalul social cu peste 3 milioane euro. Recent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a decis să cumpere 13% din acțiunile grupului, urmând să achite pentru această participație 7 milioane euro, conform datelor Profit.ro.

Grupul Agricover este format din Divizia Agri-Business și Divizia Agri-Finance. Divizia Agri-Business cuprinde liniile de business mature – distribuția de inputuri (semințe, pesticide, îngrășăminte, motorină), comerțul cu cereale, serviciile de insilozare, valorificarea de lapte, și business-urile noi ale Grupului – distribuția de legume-fructe proaspete și activitatea de procesare a cărnii de porc.

Totalul investițiilor în sectorul agroalimentar este de 10,3 miliarde euro în 624 proiecte în țările în care operează BERD, din care 700 milioane euro investiții în România în 36 de proiecte. Agricover a înregistrat o creștere cu 8% a activiății de distribuție inputuri, în timp ce volumul de cereale și oleaginoase tranzacționate s-a redus cu 27%.RELATED ARTICLES