Pandemia a crescut afacerile DO Security cu 15%, pe fondul nevoii de siguranță a companiilor și persoanelor fizice
Industria de securitate privată are o contribuție importantă la asigurarea unui climat de siguranță publică prin efectul preventiv al acesteia. În perioada pandemică, companiile din industrie au cunoscut o creștere a afacerilor datorată nevoii de siguranță resimțită de companii și persoane deopotrivă.
Alina Paul, CEO DO Security, explică: “Siguranța marilor companii și a persoanelor fizice este din ce în ce mai importantă. Ceea ce facem noi este să venim în întâmpinarea solicitărilor clienților cu un pachet complex de servicii, adaptat la nevoile si bugetele lor, astfel încât ei să se simtă în siguranță în permanență. Noi mergem către ei cu soluții integrate de securitate care să cuprindă: pază, sisteme de securitate monitorizate continuă. Acest lucru a determinat creșterea afacerilor în pandemie cu 15% datorită atenției sporite pe care am acordat-o nevoilor clienților,oferindu-le soluții mixte și inovative de securitate”.
DO Security, companie privată de securitate a încheiat anul cu afaceri în creștere cu 15%, depășind nivelul de 3 milioane de euro. În schimb, profitul companiei a fost mai mic cu 30% pe fondul invetițiilor majore realizate pe parcursul anului 2020.
“Ne-am concentrat atenția în 2020 pe consolidarea business-ului, ca urmare am remodernizat dispeceratul, am realizat rebranding pentru DO Security și am lansat prima divizie privată de pompieri DO FIRE. Aceste investiții ne-au asigurat pe parcursul întregului an pandemic creșterea valorii adăugate și un impact pozitiv asupra afacerilor noastre. Suntem conștienți de ceea ce va urma și de tendințele pietei, de aceea, în 2021 strategia noastră este să ne axăm pe clienți mari cărora să le oferim soluții complexe, diversificate și adaptate nevoilor lor. Înțelegem importanța securității private și contribuția pe care o avem la scăderea infracționalității prin efectul de prevenție, lucru reliefat de faptul că România a ajuns una dintre cele mai sigure țări din regiune din punct de vedere al infracționalității. Creșterea siguranței populației și firmelor se datorează într-o măsură semnificativă și industriei de securitate privata”, a declarat Alina Paul. CEO DO Security a vorbit și despre transformarea constantă a industriei de securitate care continuă și în acest an. “Se pune accent tot mai mult pe soluții integrate de securitate, pe vizibilitate și pe percepția multidimensională. De asemenea, avem în vedere tehnologia 5G, care va revolutiona industria sistemelor de securitate și va permite o flexibilitate si o mobilitate nemaiîntâlnită până acum în domeniu și soluțiile integrate bazate pe icloud. Distanțarile fizice nu vor mai conta, accesul la informațile critice se va realiza în timp real, permițând cele mai bune și rapide decizii. Dorim să ne extindem la nivel național și să devenim unul dintre jucătorii mari din piața de profil românească”, a concluzionat Alina Paul.
La nivel general, întreaga piaţă de securitate care include securitatea electronică şi fizică, securitate cibernetică, servicii publice şi private de securitate, depăşeşte o valoare de 191 miliarde euro cu tendinţe similare de creştere pe termen mediu. În întregime, piața europeană de securitate angajează peste 3,5 milioane persoane, dintre care 48% sunt în sectorul public de pază și protecție (polițiști) 8% sunt pompieri, iar restul de 44% sunt angajați ai unor servicii private. Dintr-o perspectivă globală, Europa ocupa locul doi (25-35%) după Statele Unite care contează pentru cca 40% din piaţa mondială.