AcasăEconomieAplicația OLX preia un startup online

Aplicația OLX preia un startup online
Grupul OLX, care deține site-ul de vânzări cu același nume ce operează și în România, a anunțat, luni, că preia, pentru o sumă imensă, un startup online german, care realizează o afacere foarte utilă pe piața auto: cumpără mașini second hand, le verifică și le revinde la licitație către dealeri înscriși în rețeaua sa, scrie Hotnews.ro.

OLX spune că plătește 400 de milioane de dolari pentru a prelua controlul asupra startup-ului berlinez Frontier Car Group (FCG), care promite să „revoluționeze comerțul cu mașini la mâna a doua”.

În anul 2018, OLX mai investise 89 de milioane de dolari în FCG. Firma a preluat recent un startup american similar, WeBuyAnyCar, iar acum ambele companii operează împreună în America Latină, Asia, precum și în Polonia. FCG poate aduce un plus de siguranță în comerțul cu mașini second hand, unde principala problemă o reprzintă unii dintre „samsarii” care vând autoturisme cu defecțiuni majore, cosmetizate astfel încât să-i păcălească pe amatorii de chilipiruri neexperimentați.

În același timp, OLX este o platformă de vânzări online fondată în anul 2006, care operează în circa 45 de țări, printre care și România. OLX este înglobată în prezent în compania Prosus, în  care fondul de investiții sud-african Naspers și-a grupat principalele afaceri de comerț online, pentru a le lista la bursă.


RELATED ARTICLES