spot_img
AcasăEconomieAu început procedurile pentru capitalizarea Poștei Române


Au început procedurile pentru capitalizarea Poștei Române

Statul a demarat procedurile de capitalizare a Poştei Române cu 229 milioane lei, înainte de listarea la bursă, dar acest proces va fi unul de durată, a declarat joi, pentru News.ro, ministrul Comunicaţiilor, Delia Popescu.

Poşta Română, companie controlată de Ministerul Comunicaţiilor, a anunţat recent încheierea unui acord cu angajaţii săi, în urma declanşării unor proteste la nivel naţional.

Compania de stat a anunţat creşterea cu 80 de lei brut a salariilor şi tichete de masă în valoare de 11,50 lei/zi, faţă de 9 lei în prezent, începând cu 1 ianuarie 2017.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a anunţat recent că Poşta Română ar putea primi o capitalizare de 50 milioane euro şi ar putea fi listată la bursă în următorii doi ani.

Delia Popescu a precizat joi, la solicitarea News.ro, că procedurile de capitalizare au început deja, înainte de pregătirea listării la bursă.

”Statul a demarat procedurile de capitalizare a Poştei Române cu 229 milioane lei. După finalizarea lor putem vorbi de începerea procedurilor de listare la bursă. Însă, acest proces va fi unul de durată”, a afirmat Popescu, pentru News.ro.

La finalul anului trecut, Poşta Română avea datorii totale de 645,6 milioane lei (143,5 milioane euro).

Poşta Română are circa 27.000 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator din România. Compania a revenit pe profit în 2014, după ce a disponibilizat 3.650 de angajaţi în 2013, printr-o concediere colectivă.

La finalul anului trecut, compania avea 24.814 de angajaţi, potrivit raportului depus la Ministerul Finanţelor.

Compania a înregistrat, în primele şase luni din 2016, un profit brut de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro), în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut.


RELATED ARTICLES