Băncile au reactivat din 25 octombrie popririle fiscale suspendate în pandemie

0
73
Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o nouă amânare, până pe 25 decembrie, a executărilor silite pentru restanțe fiscale, a căror suspendare expira pe 25 octombrie, pentru a permite contribuabililor să ceară eșalonări, conform Profit.ro.

Nu a publicat, însă, imediat și în Monitorul Oficial decizia pentru ca aceasta să poată intra în vigoare, așa că  băncile au început să reactiveze automat toate popririle în ziua în care suspendarea acestora expira. Abia după ce departamentele juridice vor vedea noile prevederi publicate oficial, nu doar în comunicate de presă sau declarații de ministru, deblocarea conturilor va putea fi procesată în sistemele băncilor, potrivit sursei citate.

De asemenea, suspendarea popririlor fiscale în contextul COVID-19 s-a făcut, începând din martie, prin efectul legii – Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 29/2020, cu modificările și completările ulterioare. Termenul de grație acordat contribuabilor fusese deja prelungit până pe 25 octombrie, iar joia trecută, pe 22 octombrie, Guvernul a decis să acorde o nouă păsuire, în condițiile în care efectele crizei Covid se vor resimți mult timp și în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here