spot_img
AcasăEconomieBERD va deține 19% din Piraeus Bank România


BERD va deține 19% din Piraeus Bank România

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat, ieri, preluarea unei participații de 19% din banca românească Piraeus Bank România, la două săptămâni după ce Piraeus Bank din Grecia a finalizat procesul de vânzare a sucursalei Piraeus Bank România către fondul de investiții J.C. Flowers & Co., informează un comunicat de presă al BERD, confrom Agerpres.

Fondul de investiții J.C. Flowers & Co. va deține 76,1% din acțiunile Piraeus Bank România, BERD va controla 19%, iar restul de 4,9% din acțiuni va fi achiziționat de conducerea băncii Piraeus Bank România, a precizat BERD. „Noii acționari vor furniza resursele financiare și expertiza de restructurare necesară pentru a extinde operațiunile și cota de piață a băncii. Schimbarea proprietarilor va ajuta, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România”, se arată în comunicatul BERD.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost înființată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist și a le ajuta să facă tranziția la economia de piață, potrivit Bursa.RELATED ARTICLES