Proiectele de construcții din România, Polonia și alte țări est-europene dispun de banii necesari, dar nu și de suficienți oameni, relatează Bloomberg. Lipsa muncitorilor a devenit o problemă atât de răspândită în Europa de Est, încât deficitul forței de muncă amenință acum să pună frână piețelor de construcții cu cea mai mare creștere din Europa, cu repercusiuni asupra economiilor, conform Profit.ro.
Totodată, unul din cinci români (19,7%) cu vârsta între 20 și 64 de ani este rezident în alte state membre ale Uniunii Europene, România ocupând primul loc în UE în funcție de mobilitatea forței de muncă, potrivitt Eurostat. Indicatorul reprezintă ponderea expaților în alte state membre UE în totalul persoanelor care locuiesc în România, în categoria de vârstă menționată.
Ponderea românilor de 20-64 de ani care trăiesc în alte state membre ale UE a crescut cu 12,3 puncte procentuale în ultimul deceniu, de la 7,4%, în 2007, la 19,7%, în 2017. România a avut, din acest punct de vedere, cea mai rapidă creștere în rândul țărilor europene.