spot_img
AcasăEconomieBucureştiul dispune de autobuze noi


Bucureştiul dispune de autobuze noi

Licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi pentru Bucureşti a intrat miercuri în etapa de evaluare financiară. Astfel, producătorul turc Bozankaya, singurul participant, este cu un pas mai aproape să câştige contractul cu Primăria Capitalei, potrivit Economica.net.

Miercuri, 24 iulie, a fost finalizată etapa de evaluare tehnică din cadrul licitaţiei pentru cele 100 de troleibuze noi în Bucureşti, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Astfel, singura ofertă depusă a intrat în etapa de evaluare financiară, care s-ar putea încheia până pe 15 septembrie. Rămâne de văzut dacă la finalul etapei financiare, această ofertă va fi declarată câştigătoare, potrivit sursei citate.

Primăria Bucureşti a lansat pe 5 februarie licitaţia pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei.

Cele 100 de troleibuze noi vor avea 12 metri, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform cerințelor din caietul de sarcini.

De asemenea, troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau opt ani de circulație. Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii.

Bozankaya a fost unic ofertant şi la o licitaţie pentru 68 de autobuze electrice în oraşele Brăila, Constanţa, Focşani, Lugoj şi Slobozia. Oferta sa a fost însă respinsă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).


RELATED ARTICLES