spot_img
AcasăComunicateBVBescu Retail Pulse Chart – noiembrie 2022


BVBescu Retail Pulse Chart – noiembrie 2022

 – indicatorul arata interesul investitorilor de retail fata de companiile listate –
Banca Transilvania ramane si in luna noiembrie cea mai populara societate listata la Bursa de Valori Bucuresti in randul investitorilor individuali

Cea mai mare banca din Romania a atras voturile a 66% dintre participantii la sondajul efectuat trimestrial in randul comunitatii investitorilor de retail din platforma BVBescu.ro.

OMV Petrom S.A. urca o pozitie pana pe locul 2, in timp ce Teraplast S.A. revine in Top 3, urcand o pozitie de pe locul 4.  Fondul Proprietatea profita de interesul generat de listarea Hidroelectrica si urca 3 pozitii pana pe locul 6 – cea mai inalta pozitie ocupata in clasament de catre societatea de investitii, de la crearea lui, in septembrie 2020.

Norofert S.A., producator de inputuri organice si un jucator cu experienta pe piata agricola din Romania, patrunde in premiera in Top 10, urcand 2 pozitii, de pe locul 12.

Clasamentul a fost realizat in luna noiembrie 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „TThe Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim„, care a avut loc pe data de 16 noiembrie 2022.

Companiile din energie, in continuare in atentia investitorilor 

Societatile incluse in indicele sectorial BET-NG au continuat seria de rezultate financiare foarte bune, motiv pentru care cele mai multe dintre aceste companii s-au mentinut in focusul investitorilor. Astfel, OMV Petrom S.A. si Nuclearelectrica S.A. si-au pastrat clasarile in Top 5, Romgaz S.A. a mai urcat o pozitie, pana pe locul 7, in timp ce Transgaz S.A. urca 3 pozitii pana pe locul 16. Transelectrica S.A. revine aproape de Top 20, urcand 8 pozitii pana pe locul 22.

Electrica S.A. so Conpet S.A. sunt singurele societati care au avut o evolutie mai slaba, coborand 7 pozitii, pana locul 20, respectiv 10 pozitii, pana pe locul 27.

Care sunt companiile de pe Piata Aero cele mai apreciate de investitorii individuali

iHunt Technology Import-Export S.A. si Simtel Team reintra in Top 20, in timp ce Aquila Part Prod S.A., Arctic Stream si MAM Bricolaj patrund in Top 30.

Meta Realestate Trust S.A. este singura companie care debuteaza in aceasta editie a BVBescu Retail Pulse Chart, clasandu-se pe pozitia 48.

Part Prod S.A. inregistreaza cea mai importanta crestere a interesului investitorilor de retail, urcand 43 de pozitii, de pe locul 69 pana pe 26. Alte urcari importante in aceasta editie a clasamentului: ABN Systems International (+24 pozitii , pana pe locul 33), Roca Industries (+14 pozitii pana pe locul 39) si Sipex Company (+16 pozitii, pana pe locul 47).

De partea cealalta, Chimcomplex Borzesti si Visual Fan S.A. (AllView) inregistreaza cele mai mari coborari in clasament, -25 pozitii, pana pe locul 67, respectiv -21 pozitii pana pe locul 60, parasind Top 50. Visual Fan era performera editiei trecute a BVBescu Retail Pulse Chart, cand inregistra cea mai mare urcare in clasament.

Alte coborari importante: Conpet S.A. si Turbomecanica (-10 pozitii pana pe locurile 27, respectiv 45), Biofarm S.A. si Alro Slatina (-18 pozitii, pana pe locurile 42, respectiv 51), Erste Bank (-17 pozitii, pana pe locul 44) sau Aerostar S.A. (-16 pozitii, pana pe locul 62).

16 de societati listate pe Piata AeRO se afla in Top 40, cu 2 mai mult decat la editia din luna septembrie, o singura companie alflandu-se in Top 10, alte 6 ocupand pozitii in Top 20.

Iata care sunt companiile care ocupa primele 10 pozitii in BVBescu Retail Pulse Chart, din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori Bucuresti, in luna noiembrie 2022:

Poz Ant. Ev. Societate Domeniu
1 1 = TLV – Banca Transilvania Banci/Financiar
2 3 ^ SNP – OMV Petrom S.A. Energie
3 4 ^ TRP – Teraplast S.A. Industrie
4 6 ^ WINE – Purcari Wineries FMGC
5 2 v SNN – Nucleareletrica S.A. Energie
6 9 ^ FP – Fondul Proprietatea Financiar
7 8 ^ SNG – Romgaz S.A. Energie
8 10 ^ ONE – One United Properties S.A. Imobiliare
9 7 v BRD – BRD Societe Generale Banci/Financiar
10 12 ^ NRF – Norofert S.A. Agricultura

 

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti pe Trimestul III 2022 au fost subiectul principal de discutie in cadrul editiei din data de 16 noiembrie 2022 a evenimentului online „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim„.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. Life is Hard S.A. si Norofert S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Prahova Business, Reusita TV si Bucuresti Business (Parteneri media).






















RELATED ARTICLES