spot_img
AcasăEconomieCompaniile auto opresc producţia în Europa


Companiile auto opresc producţia în Europa

Producătorii auto opresc producţia la fabrici din Europa, din cauza epidemiei de coronavirus şi a scăderii cererii, transmite Reuters.

Compania germană BMW a anunţat pe 18 martie că pregăteşte suspendarea producţiei la fabricile sale din Europa şi Rosslyn, din Africa de Sud, până pe 19 aprilie, răspunzând cererii scăzute şi pentru a reduce riscul de contagiune. Închiderile vor începe la sfârşitul săptămânii, scrie News.ro.

De asemenea, Fiat Chrysler a anunţat pe 16 martie că opreşte producţia la fabricile italiene din Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco şi Modena, precum şi la fabrica Kragujevac din Serbia şi uzina Tychy din Polonia, timp de două săptămâni. Compania a sistat operaţiunile fabricii Atessa din Italia, din cauza perturbării lanţului de aprovizionare din cauza coronavirusului, după ce redeschisese unitatea cu o zi în urmă.

Totodată, Volkswagen a anunţat că îşi suspendă producţia la fabricile europene. Grupul are 124 de unităţi de producţie la nivel global, dintre care 72 în Europa. În Germania, VW are 28 de fabrici.

Lista companiilor producătoare de autoturisme continuă, precum și producătorul de componente auto BOSCH. Compania a anunţat pe 18 martie că va reduce prpducţia sau va suspenda activitatea la fabrici din Franţa. Italia şi Spania, din cauza cererii reduse, a blocajelor din lanţul de aprovizionare şi ca mijloc de protejare a angajaţilor.

RELATED ARTICLES