spot_img
AcasăEconomieConsumul energetic al instituțiilor publice vor avea platformă dedictă


Consumul energetic al instituțiilor publice vor avea platformă dedictă

Organizația non-guvernamentală CivicTech România a lansat o platformă de date deschise care reunește informații despre consumul de energie a instituțiilor publice din țară, potrivit Hotnews.ro.

Din zona instituțiilor de interes național și local, au intrat în platforma OpenEnergy.ro, din București și Alba Iulia: Reprezentanța Comisiei Europene, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Institutul de Științe ale Educației, Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Sectorului 1 București, Centrul Militar al Sectorului 1 București, Direcția Venituri, Direcția Programe și respectiv Direcția Socială din Primăria Municipiului Alba Iulia.

De asemenea, următorul pas al proiectului, conform inițiatorilor, va fi extinderea la nivel național, prin includerea pe platformă a tuturor instituțiilor publice din România și automatizarea procesului de preluare a datelor

”Pornim de la consumul de energie electrică, aparent ceva banal, dar în momentul în care avem o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă pe un areal de întindere mare, un cartier, un oraș, un județ sau întreaga țară, deja lucrurile stau altfel. Elementele de impact pe care ați început să le evidențiați la nivel de entitate, cum ar fi o școală, devin vizibile pentru toți la introducerea unei soluții, cum ar fi de exemplu iluminatul smart. Trebuie deci să ajungem la cele două elemente fundamentale: comunicare și, de aici, la această schimbare a mentalității”, a declarat Corneliu Mănescu, Director General Adjunct în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prezent la evenimentul de lansare a platformei.


RELATED ARTICLES