spot_img
AcasăComunicateCum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul I 2023 pe pietele externe


Cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul I 2023 pe pietele externe

Venituri mai mici, castiguri mai mari pentru companiile listate pe pietele externe care au raportat in luna aprilie

S-a incheiat prima luna din sezonul curent de raportari financiare, aferent rezultatelor publicate pentru Trimestrul I 2023 de catre companiile listate pe pietele extene.

Conform datelor publicate de Refinitiv, pana la finalul lunii aprilie, 272 de companii din indicele S&P500 au raportat deja, 78,30% dintre acestea publicand venituri peste asteptarile analistilor. Cifra este mai mare fata de media multianuala (66,0%), dar si mai buna fata de cea aferenta trimestrului anterior, respectiv 70,30%. Totodata, analistii Refinitiv se asteapta ca veniturile YoY aferente Trimestului I sa creasca cu 2,60%. Daca excludem sectorul energetic, veniturile cresc cu +3,40%.

Per ansamblu, in acest moment, estimarea de evolutie anuala a castigurilor pentru Trimestrul 1 2023 este de o scadere de -1,90%. Excluzand sectorul energetic, rata de creștere a indicelui este de -3,50%.

Datele oferite de Refinitiv arata, pentru raportarile venite in luna aprilie, cresteri semnificative ale veniturilor in sectoarele Financials (+10,8%), Consumer Discretionary (7,8%), Industrial (6,8%) si Real Estate (5,5%), in timp ce sectoarele Materials (-8,2%) si Energy (-5%) au scazut. Cele mai mari cresteri ale castigurilor au fost inregistrate in sectoarele Consumer Discretionary (49,4%), Industrial (23,2%) si Energy (17,4%), in timp ce sectoarele Materials (-27,5%), Healthcare (-18,0%), Utilities (-12,1%) sau Technology (-11,7%) au inregistrat evolutii negative.

Cum arata situatia veniturilor si castigurilor realizate de companiile listate pe pietele externe care au raportat in luna aprilie

Pentru a avea o imagine mai buna a datelor publicate pentru Trimestrul I, am analizat peste 80 de rezultate financiare publicate de unele dintre cele mai cunoscute societati listate pe pietele externe. La nivel de venituri raportate, 32% dintre dintre acestea au obtinut date semnificativ mai bune, 58% au realizat o cifra de afaceri semnificativ mai mica, in timp ce 10% au declarat venituri similare cu T1 2022.

In cazul veniturilor per actiune (EPS), 40% dintre rezultatele venite pe T1 2023 au fost semnificativ mai mari decat cele din trimestrul similar din 2022, in timp ce 33% dintre acestea au fost semnificativ mai mici. 27% dintre EPS-urile declarate de societatile analizate au fost similare cu cele din T1 2022. Conform estimarilor initiale ale analistilor Refinitiv, 27% dintre EPS-uri ar fi trebuit sa fie semnificativ mai mari, in timp ce 37% ar fi trebuit sa vina semnificativ mai mici, comparativ cu rezultatele publicate de catre companii in Trimestul I din 2022. 36% dintre EPS-uri au fost similare in estimarile comparative T1 2022/2023.

Vom discuta pe larg despre sezonul de raportari financiare pentru Trimestrul I 29023 pe pietele externe miercuri, 10 mai, incepand cu ora 18:00 incepand cu ora 18:00, la a doua editie din 2023 a evenimentului Earnings Report – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul I 2023 pentru companiile listate pe Pietele externe !

In cadrul evenimentului, vom discuta cu Armi Goldman, Trader si Formator  despre cum folosim componenta psihologica in tranzactionarea si investitiile la bursa

Cu Ciprian Birsan, Business Analyst vom discuta despre cum arata rezultatele financiare pe T1 2023 si cum ar putea evolua pietele externe in perioada urmatoare

Mircea Iliescu – Trainer & Financiar Advisor, fondator BVBescu.ro va face o prezentare a rezultatelor financiare pe T1 2023 pentru cele mai importante companii listate pe pietele internationale.

Evenimentul Earnings Report este organizat cu sprijinul Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila si Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Earnings Report este primul eveniment din Romania dedicat rezultatelor financiare pe Pietele externe. Evenimentul se va desfasura online si se adreseaza investitorilor individuali din Romania si celor interesati sa investeasca pe Pietele externe.

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

Evenimentul se adreseaza investitorilor pe pietele de capital externe si celor care sunt interesati sa investeasca pe Piata de Capital.






















RELATED ARTICLES