spot_img
AcasăEconomieDaimler şi BMW investesc într-o companie mixtă pe același segment cu Uber


Daimler şi BMW investesc într-o companie mixtă pe același segment cu Uber

Producătorii auto germani Daimler și BMW au anunţat, vineri, că vor să lanseze un joint venture care să ofere servicii de încărcare, parcare și încărcare a mașinilor electrice, pentru a concura cu serviciile de mobilitate oferite de Uber şi alte firme de tehnologie, conform datelor Economica.net.

De asemenea, companiile au declarat că vor investi mai mult de un miliard de euro pentru a extinde societatea mixtă. Acest nou serviciu marchează extinderea pe piaţa de ride hailing, care face tranziţia de lamvânzarea şi fabricarea de mașini spre sistemele cu plata pe minut sau cu plata pe kilometrul, potrivit sursei amintite.

Companiile tradiţionale de ride sharing s-au extins. Chinezii Didi Chuxing doresc să ducă afacerea în America Latină, iar Uber câștigă popularitate pe piața din SUA.

„Prin crearea unei rețele inteligente de joint ventures, vom putea modela mobilitatea urbană actuală și viitoare și vom beneficia la maximum de oportunitățile deschise prin digitalizare, servicii partajate și nevoile tot mai mari de mobilitate ale clienților noștri. Continuarea cooperării cu alți furnizori, inclusiv acţiuni la startup-uri și jucătorii stabiliți, reprezintă de asemenea o posibilă opțiune”, a declarat Dieter Zetsche, șef executiv la Daimler.

BMW și Daimler lucrează împreună pentru a dezvolta autoturisme autonome, vehicule care să le permită să cucerească piața serviciilor de taxi și de ride hailing.


RELATED ARTICLES