spot_img
AcasăComunicateDentons, Suciu Popa și Deloitte România – consultanții ROMGAZ în tranzacția de...


Dentons, Suciu Popa și Deloitte România – consultanții ROMGAZ în tranzacția de achiziție a tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (ROMGAZ), cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat  contractul de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al)  ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL) care deține 50% din drepturile  dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona estică, zona de apă adâncă, a  perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Dentons și Suciu Popa și Asociații au asistat ROMGAZ pe partea juridică a tranzacției, realizând printre altele  un amplu exercitiu de due-diligence juridic cu privire la societatea țintă și activele acesteia și au asigurat  consultanță juridică pe întreaga durata a negocierii contractului de vânzare – cumpărare.

Deloitte România a oferit servicii de evaluare a participației EMEPRL, due-diligence fiscal și financiar și  asistență fiscală în raport cu tranzacția.

Directorul General al ROMGAZ S.A., Aristotel JUDE, a declarat: „Semnarea contractului de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise de EMEPRL care deține 50% din perimetrul Neptun Deep reprezintă o  etapă istorică în transformarea și dezvoltarea corporativă a companiei. În procesul de achiziție a acțiunilor  EMEPRL, ROMGAZ a beneficiat de servicii de consultanță oferite de profesioniști în domeniu. Împreună cu  aceștia am reușit, astfel, să semnăm cea mai importantă tranzacție din sectorul energetic din ultimii 30 de  ani. Finalizarea tranzacției va asigura premisele creșterii substanțiale a producției de gaze naturale a  grupului ROMGAZ o dată cu demararea operațiunilor de exploatare în perimetrul Neptun Deep”.

La rândul său, Răzvan Popescu, Director Economic al ROMGAZ consideră: „După finanțarea achiziției,  semnarea contractului de vânzare cumpărare cu EMEPRL reprezintă un alt pas important al etapei de  transformare prin care va trece Compania din punct de vedere financiar și procedural. Astfel, ne vom  asigura ca modelul de business al grupului ROMGAZ să fie adaptat nevoii de finanțare necesare dezvoltării  proiectului Neptun Deep.”

„Suntem încântați si foarte onorati pentru faptul că Dentons, printr-o echipa internațională integrată,  formată din avocati din birourile din Londra si Bucuresti, a fost alături de Romgaz în această achiziție  strategică, prin care Romgaz își consolidează poziția poziția de jucător de top pe piața de petrol și gaze din  Romania și din Europa”, a declarat Claudiu MUNTEANU-JIPESCU , coordonatorul practicii de energie din  cadrul Dentons Bucuresti.

„Ne bucurăm că acest proiect, de o deosebită însemnătate pentru ROMGAZ și pentru România, se realizează  și felicităm întreaga echipă ROMGAZ pentru profesionalismul și dedicarea de care au dat dovadă în  gestionarea acestui proiect, care, o dată implementat, va contribui la asigurarea independenței energetice  a României. Am fost încantati să aducem experiența noastră alături de cea a clientului și a celorlalți

















RELATED ARTICLES