spot_img
AcasăComunicateDoar 3 dintre 40 de companii importante listate la Bursa de Valori...


Doar 3 dintre 40 de companii importante listate la Bursa de Valori Bucuresti au fost pe pierdere in 2021

Declaratii  Mircea Iliescu – Trainer & Financiar Advisor la BVBescu.ro in cadrul  evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim 

“2020 a fost un an complicat pentru toti, atat pentru noi, ca si indivizi, cat si pentru business-urile din lumea intreaga.

Unii dintre noi au trecut prin momente dramatice, altii prin perioade de lockdown si diferite tipuri de restrictii. Viata noastra a aratat cu totul altfel decat ne-am fi imaginat in urma cu un an, insa viata are felul sau de a merge inainte, de a ne ajuta sa privim increzatori catre ziua de maine.

In urma cu aproape 1 an, ne temeam de amplitudinea impactului pe care pandemia de Covid-19 il va avea in business-ul companiilor listate, insa acestea au dovedit un grad de rezilienta mult mai crescut decat se astepta. Desi cifrele publicate in raportarile financiare sunt, in multe cazuri, mai putin bune fata de cele aferente anului 2019, este foarte important faptul ca, in mare, vorbim doar despre profituri mai mici si nu despre pierderi. Practic, doar 3 dintre cele aproape 40 de companii analizate nu au raportat profit, pentru anul 2020…

Conform rezultatelro financiare analizare in cadrul evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim”, trimestrul IV al anului trecut s-a dovedit unul important in finantele companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. In cazul unora dintre companii, ultimele 3 luni ale lui 2020 au erodat din profitul la T3 – cum este cazul Transelectrica S.A. – sau au facut diferenta dintre profit si pierdere – in cazul Bittnet Systems.

Daca, dupa primele 9 luni din anul 2020 observam ca aproape jumatate dintre cele 40 de companii analizate in cadrul evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim” raportau o cifra de afaceri apropiata de perioada similara a anului 2019, cu ocazia raportarilor anuale, acest aspect s-a mentinut doar in cazul a 3 din 10 societati listate. In schimb, s-a dublat numarul emitentilor care au publicat pentru anul 2020 o cifra de afaceri semnificativ mai mica fata de anul anterior (de la 20% la 38%), in timp ce numarul companiilor care au raportat venituri semnificativ mai mari s-a imbunatatit usor (de la 23% in 2019, la 32% in 2020). Insa, diferenta este evidenta fata de cifra de afaceri raportata in anul 2019, cand doar 10% dintre societatile listate au raportat venituri semnificativ mai mici fata de anul anterior, in timp ce aproape jumatate dintre acestea au obtinut venituri semnificativ mai mari.

In ceea ce priveste profitul raportat, trendul la 9 luni s-a mentinut, o treime dintre companiile listate raportand cresteri semnificative ale profitului, in timp ce jumatate dintre acestea au avut profituri semnificativ mai mici sau pierderi, comparativ cu anul anterior. Aici vedem foarte clar faptul ca criza sanitara a generat costuri crescute pentru companii – de exemplu, in urma cu 1 an, jumatate dintre societatile listate raportau profituri semnificativ mai mari pentru anul 2019, in timp ce doar o treime au obtinut un profit semnificativ mai mic”.

Evenimentul The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Eveniment organizat cu sprijinul:

Partener tehnic:

Parteneri Media:













RELATED ARTICLES