spot_img
AcasăEconomie„Doza de energie”: Pași pentru a deveni un consumator eficient și responsabil...


„Doza de energie”: Pași pentru a deveni un consumator eficient și responsabil de energie

Risipa de energie este o problemă gravă. Atunci când o utilizăm ineficient, nu doar că plătim mai mult consumând ceea ce nu ne este util cu adevărat, dar contribuim și la creșterea emisiilor de carbon. Poate credem că gesturile noastre de economisire nu contează, dar adunate de la fiecare dintre noi, ele pot contribui cu adevărat la conservarea unor resurse importante și la o mai bună protecție a mediului. În „Doza de energie”, vă arătăm cum puteți optimiza consumul de energie și cu pași mici. Așadar, vă invităm să descoperiți noi sfaturi utile pregătite de „România Eficientă”.

Dacă vă cumpărați aparate electronice și electrocasnice noi, alegeți unele dintr-o clasă energetică superioară. Chiar dacă prețul de achiziție este de regulă mai mare decât la aparatele cu o clasă energetică inferioară, pe termen mediu și lung, facturile mai mici la energie vor face diferența.În acest video, explicăm ce este eticheta energetică și ce informații ne oferă aceasta.

Dacă vă simțiți „în întuneric” atunci când vine vorba despre ce tipuri de iluminat să folosiți în locuință, în acest material video veți afla cum să faceți alegeri plăcute atât pentru ochii dumneavoastră… cât și pentru portofel.

Așa cum vă arătam într-un episod anterior, în care am vorbit despre „devoratorii” de energie din locuință, frigiderul este unul dintre aparatele cele mai „înfometate” din bucătărie. Faptul că funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, crește costurile cu electricitatea ale frigiderelor și congelatoarelor. Vârsta și eficiența acestor aparate joacă un rol foarte important în consumul lor de energie. De pildă, un frigider vechi, ineficient ar putea costa de cinci ori mai multdecât un frigider nou, dintr-o clasă energetică superioară, pe an ca să funcționeze.

Descoperiți și alte informații din această „Doză de energie”.

Poate ne plac poveștile despre contele Dracula, dar nu despre el e vorba în acest episod din seria „Doza de energie”, ci despre „vampirii energetici”. Reducerea puterii „vampirilor” este o idee foarte bună pentru a economisi energie. Aflați din materialul video următor ce sunt aceștia și cum puteți scăpa de ei.

O întrebare la care mulți nu au găsit încă răspunsul este cum consumăm mai puțină apă: spălând vasele cu mâna sau utilizând o mașină de spălat vase?

Dincolo de costurile cu energia, și cheltuielile pentru consumul cu apa pot fi ridicate într-o locuință. În plus, apa este o resursă prețioasă, așa că e bine să știm cum să o utilizăm rațional. În această „Doză de energie”, veți afla cum puteți evita risipa acestor resurse, obținând astfel beneficii și pentru mediu și pentru portofelul vostru!

Vă invităm să revedeți oricând sfaturile anterioare prezentate prin „Doza de energie”:

Sfaturi video „Doza de energie”: Gesturi mici care pot conduce la economii mari în facturile la utilități

„Doza de energie”: Noi sfaturi simple de a obține economii de energie acasă, fără a pierde din confort






















RELATED ARTICLES