spot_img
AcasăEconomieE.ON a lansat două stații de încărcare rapidă pentru autoturisme electrice


E.ON a lansat două stații de încărcare rapidă pentru autoturisme electrice

E.ON Energie România a mai pus în funcțiune două noi stații de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în Suceava și Roman, numărul unităților funcționale instalate de companie în România ajungând astfel la șapte, dintr-un total programat de 19 unități, conform Profit.ro.

Demersul E.ON face parte din proiectul NEXT-E, cofinanțat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF,) prin care E.ON Energie România și-a propus să instaleze, în total, 19 unități de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect. Cele două stații de încărcare de la Suceava și Roman au o putere maximă de 93 kW.

Până la sfârșitul anului viitor, E.ON își propune să implementeze proiectul pe ruta Iași – Gheorghieni – Tg. Mureș, care va deveni astfel o “autostradă electrică” de care vor putea beneficia toți posesorii de autovehicule prietenoase cu mediul având asigurată infrastructura de încărcare pe întreg traseul. O altă “autostradă electrică”, care va lega municipiul Iași de Bucuresti, se află în plină dezvoltare, susține compania.RELATED ARTICLES