spot_img
AcasăEconomieEconomia românească a rămas neschimbată în primul trimestru


Economia românească a rămas neschimbată în primul trimestru

Marea majoritate a statelor membre UE au înregistrat o creștere economică în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, excepție făcând România, a cărei economie a stagnat, și Estonia, care a înregistrat o ușoară contracție (minus 0,1%), arată datele publicate joi de Eurostat.

De asemenea, atât în Uniunea Europeană cât și în zona euro, Produsul Intern Brut a înregistrat un avans de 0,4% în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, potrivit Agerpres. În rândul statelor membre, cel mai puternic ritm de creștere de la un trimestru la altul s-a înregistrat în Polonia și Letonia (ambele cu un avans de 1,6%), urmate de Finlanda și Ungaria (ambele cu un avans de 1,2%).

Totodată, în România, Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, după un avans de 0,3% în trimestrul patru 2017 comparativ cu trimestru trei 2017 și un avans de 2,2% în trimestrul trei 2017 comparativ cu trimestrul al doilea, conform sursei amintite.

Eurostat subliniază, însă, că datele comunicate joi ar putea fi revizuite într-o nouă estimare care ar urma să fie dată publicității în data de 20 iulie 2018.RELATED ARTICLES