spot_img
AcasăEconomieElectrica S.A. are un nou director general


Electrica S.A. are un nou director general

Dan Cătălin Stancu, fost director în cadrul E.ON România, este noul director general al Electrica. În vârstă de 53 de ani, Stancu urmează să își preia funcția în 24 octombrie, anunță societatea Electrica SA, al cărei Consiliul de Administrație l-a desemnat la conducerea companiei.

Dan Cătălin Stancu îi succede în funcție Iulianei Andronache, director financiar, care a asigurat interimatul, începând cu luna martie a acestui an, scrie News.ro. „Alegerea noului director general al companiei s-a făcut în urma unui proces de selecție riguros, desfășurat după cele mai bune practici”, a declarat președintele consiliului de administrație al Electrica SA, Cristian Bușu. El susține că experiența lui Stancu este foarte importantă, “mai ales într-o astfel de perioadă plină de provocări”.

Dan Cătălin Stancu are o experiență de peste 26 de ani în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani în cadrul Electrica, între 1990 și 2009, perioadă în care a ocupat mai multe funcții de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative și privatizare. De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru în consiliile de administrație ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distribuție Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova și CEZ Oltenia. Începând din anul 2009, Stancu a activat la E.ON România, unde a ocupat poziția de director de strategie și dezvoltare corporativă, precum și de membru în consiliile de administrație ale E.ON Distribuție România și E.ON Renewable.

Electrica, societate care deține trei din cele opt distribuții regionale de electricitate din România, a fost privatizată pe bursă în 2014. Statul mai deține, prin Ministerul Energiei, 48,8% din acțiunile companiei, fiind cel mai mare acționar. Electrica are o valoare de piață de 4,7 miliarde de lei, echivalent cu 1,06 miliarde euro, calculată la prețul de închidere al ședinței de luni, de 13,58 lei/acțiune.

În luna martie, Ioan Roșca, directorul general al companiei Electrica, a fost revocat din funcție de consiliul de administrație al societății și înlocuit cu fostul director financiar, Iuliana Andronache, care îndeplinește funcția de director general interimar până la preluarea funcției de către noul șef al companiei. În 14 decembrie 2015, acționarii Electrica au numit un nou consiliu de administrație al companiei, format din șapte membri.Electrica are peste 3,6 milioane de clienți și aproximativ 10.000 de angajați.


RELATED ARTICLES