spot_img
AcasăEconomieEximBank a înregistrat anul trecut un profit net de 113,5 milioane de...


EximBank a înregistrat anul trecut un profit net de 113,5 milioane de lei

Banca EximBank, controlată de stat, a anunţat, miercuri, că a avut anul trecut un profit net de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanţă financiară a băncii din ultimii nouă ani, potrivit News.ro.

”La finele anului 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8 miliarde de lei, în creştere cu 30% faţă de sfârşitul anului 2017, şi înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanţă financiară din ultimii nouă ani”, arată un comunicat emis miercuri de bancă.

De asemenea, EximBank a încheiat astfel al şaselea an consecutiv de creştere cu un profit record şi o urcare semnificativă în clasamentul băncilor după active, şi şi-a majorat cota de piaţă pe segmentul de creditare corporate.

Oficialul băncii afirmă că banca şi-a dublat numărul de clienţi şi şi-a triplat soldul creditelor trase, de la 1 miliard lei la peste 3,4 miliarde de lei, comparativ cu 2012.

”Portofoliul nostru include parteneri noi din domenii diverse, EximBank reuşind să încheie anul trecut acorduri atât cu companii din elita business-ului românesc, cât şi cu firme mici şi mijlocii. De altfel, finanţarea şi garantarea IMM-urilor reprezintă 84% din contractele noi încheiate acest fapt confirmând orientarea resurselor băncii către sprijinirea companiilor cu necesităţi şi potenţial de creştere, în concordanţă cu misiunea asumată”, a adăugat Traian Halalai.


RELATED ARTICLES