spot_img
AcasăEconomieEximBank achiziționează Românească


EximBank achiziționează Românească

EximBank a semnat acordul de achiziţie a 99,28% din Banca Românească, ceea ce o va situa în top 10 instituţii financiar-bancare din România.

”EximBank şi National Bank of Greece au semnat acordul de achiziţie a 99,28% din Banca Românească. În urma acestei tranzacţii, EximBank va activa pentru prima oară pe segmentul de retail banking din România, devenind astfel o bancă universala”, anuntă joi Eximbank.

Potrivit sursei citate, ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, cota de piaţă a EximBank va creşte la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a băncii în top 10 instituţii financiar-bancare din România, scrie News.ro.

”Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar majoritar al EximBank, a crezut de la bun început în potenţialul extraordinar al acestui demers care, iată, vine să încununeze preocuparea permanenţă a autorităţilor române de întărire a prezenţei, a rolului şi a impactului sistemic al băncilor cu capital de stat pe piaţă bancară locală. Avem încredere că nouă entitate va acţionă că un factor important de susţinere a creşterii economice a ţării prin suportul financiar pe care îl va acordă tuturor segmentelor de piaţă, fie că  vorbim despre persoane fizice, sau companii”, a declarat ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

EximBank a anunţat săptămâna trecută că a avut anul trecut un profit net de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanţă financiară a băncii din ultimii nouă ani.

Banca a încheiat astfel al şaselea an consecutiv de creştere cu un profit record şi o urcare semnificativă în clasamentul băncilor după active, şi şi-a majorat cota de piaţă pe segmentul de creditare corporate.


RELATED ARTICLES